A tésztához
200 g liszt,2 evőkanál olaj,fél kávéskanál só
késhegynyi sütőpor,langyos víz
A töltelékhez
700 g csirkemellfilé,2-3 evőkanál olaj,mexikói fűszerkeverék
só
4-5 paradicsom
salátalevelek
A kapros öntethez
300 ml natúr joghurt,só,apróra vágott kapor
A tésztához tálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és a sütőport. Apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágyabb, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Jól átgyúrjuk, és lefedve fél órát pihentetjük.
Ha nagyobb lapokat szeretnénk, 8, ha kisebbeket, 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú, kör alakú lapokat nyújtunk belőlük.
Palacsintasütőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukat megsütjük. Ha az egyik oldal elkezd hólyagosodni, megfordítjuk.
Lábosban felforrósítjuk az olajat, és rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk a húst, majd mexikói fűszerkeverékkel és sóval ízesítjük. Közepes tűzön, fedő nélkül, időnként átkeverve zsírjára sütjük a húskockákat.
Felszeleteljük a paradicsomot, elkeverjük az öntet hozzávalóit, majd összeállítjuk a tortilla-t.
Minden tésztalapot befedünk egy salátalevéllel, erre halmozzuk a csirkemellet, a paradicsomot, végül meglocsoljuk az öntettel, és feltekerjük.
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.) A burgonyát, a sárgar...
Elkészítési idő: 30A hagymát lepirítjuk, megfűszerezzük majd beletesszük a csirkét és felöntjük vízzel. Ha puhára főtt ráöntjük a tejfölt.
Elkészítési idő: