500 gramm pulykamell
150 gramm gomba
1 fej vöröshagyma
1 pritaminpaprika színes/vegyes
2 evőkanál vegakrém
1 kanál olíva olaj
1 kanál zsírtalanított mandulaliszt
só, bors, pirospaprika
Köret:
zeller
Egy kevés olívaolajon a felszeletelt gombát megpirítjuk. Majd ezután a felszeletelt húst is kevés sóval és borssal lepirítjuk. A hagymát és paprikát (nekem fél zöld és fél piros volt maradék) apróra szeljük és a serpenyőben lepirítjuk. Fűszerezzük majd annyi vízzel, hogy ellepje felöntjük és puhára dinszteljük. Ha megpuhult az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, hogy szósz állagot érjünk el. A vegakrémet a liszttel és kevés vízzel egyneműre keverjük majd a szószhoz adjuk. Összekeverjük majd visszatesszük bele a gombát és a húst és összeforraljuk. Köretnek akár zellerhasábot, vagy zellerpürét adunk mellé.
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: 1 óraElkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával. A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjsz...
Elkészítési idő: Fél óraElkészítem a páclét kettő evőkanál tejfölhöz hozzáadom 1 db tojást, kávéskanál vegyes virágmézet ízlés szerint, sót, borsot, delikát izésítőt, foghagymaport jól összekeverem, maj...
Elkészítési idő: 30 perc