Családireceptkönyv.hu

Almás, füstölt sajtos rakott csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db dupla csirkemell
20 dkg füstölt sajt
2 db alma
2 dl tejföl
15 dkg császárszalonna

bors

Elkészítés:


A csirkemelleket kb 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rövidebb oldalától indulva. Olajozott tepsibe fektetjük, egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk. Elterítjük a húson.

A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk és beborítjuk vele az almát. A sajt tetején elkenjük a tejfölt és megszórjuk az apró kockákra vágott császárszalonnával.

190 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük (nem fedjük le a tepsit fóliával), míg el nem fő az összes leve és meg nem pirul a teteje.

Szerecsendióval fűszerezett krumplipürével tálaljuk.

Almás, füstölt sajtos rakott csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozmaringos mázas csirke
Rozmaringos mázas csirke

A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal, olajjal sima öntetté keverjük. Egyenként beleforgatjuk a csirkecomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Mustáros pulykacomb szeletek
Mustáros pulykacomb szeletek

Ha látok a hentesnél pulyka felső combot, főleg ha bőr és csont nélküli, mindig veszek, mert az egyik leggazdaságosabban kihasználhatóbb hús. Ha a combot szétterítjük, látjuk azok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Tejszínes fokhagymás csirke
Tejszínes fokhagymás csirke

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hawaii csirkemell
Hawaii csirkemell

2 egész pipicicit megmostam hideg vízbe, és szép vékonyra felszeleteltem. Elkészítettem a pácot. 4 evőkanál étolajba bele kevertem 1 zacskó szárnyas fűszerkeveréket, 2 evőkanál méz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk