100 dkg csirkemell filé
1 kg gomba
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek margarin
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük.
A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici pirospaprikával, beledobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Kb. 10 perc. Menet közben látjuk, hogy elegendő vizet enged-e a gomba. Ha nem, egy kevéssel pótoljuk.
Majd beletesszük az elősütött husit és puhára pároljuk. Kb 7 perc.
A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Aki szeretné, felöntheti tejföllel vagy tejszínnel, amit el kell keverni 1 kávéskanál liszttel.
Galuskával tálaljuk.
Előkészítjük a hozzávalókat. Kockára vágjuk a csirkemellet és a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit, és azt is kockára vágjuk. Aztán kezdődhet a főzés. A sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt. Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirke kivételével a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, így készítünk cukkinis körözöttet. • Jénaiba rétegezzük a husit és a körözöttet, majd 200 fokon egy óra alatt készre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű