Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell nokedlivel


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 dkg csirkemell filé
1 kg gomba
1 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek margarin
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:


A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük.
A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici pirospaprikával, beledobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Kb. 10 perc. Menet közben látjuk, hogy elegendő vizet enged-e a gomba. Ha nem, egy kevéssel pótoljuk.
Majd beletesszük az elősütött husit és puhára pároljuk. Kb 7 perc.
A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Aki szeretné, felöntheti tejföllel vagy tejszínnel, amit el kell keverni 1 kávéskanál liszttel.
Galuskával tálaljuk.

Bakonyi csirkemell nokedlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bolognese ragu (paleo)
Bolognese ragu (paleo)

Először készítsd el a bolognai ragut: kókuszolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd rakd hozzá a darált pulykahúst is és állandó kevergetés mellett főzd kicsit, ut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős-mázas csirkeszárnyak
Csípős-mázas csirkeszárnyak

A kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket. Míg a húso...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Paprikás csirke
Paprikás csirke

1. Egy nagy serpenyőben először megpirítjuk a bacont, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, és pár perc pirítás után jöhet a kockázott paprika, mellyel együtt pároljuk még két perc...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pirított máj
Pirított máj

A májat nem szabad megmosni, tiszta, száraz ruhával megtörölgetjük. Csak közvetlen fogyasztás előtt készítjük. Megsózni csak a tálaláskor szabad. Akkora lábast használunk a készíté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk