- alma
- sütőtök
- hámozott tökmag
- tökmagolaj / mogyoróolaj / egyéb magolaj...
- csirkemell
- sajt
Csirkemell:
A csirkemellet ízlés szerint fűszerezem, az almát karikákra vágom, majd rárakom a csirkemellre a sajttal együtt és összesütöm.
A sütőtököt és a maradék almát kockákra vágom (héjastól), jénai edényben összekeverem, megszórom tökmaggal, fahéjjal, sóval, borssal ízesítem, meglocsolom magolajjal és légkeveréses sütőbe helyezem (mehet a csirkével együtt).
Amint megpuhult, kész :)
A csirke belsejét pici majorannával és sóval beszórjuk. Lehet szárnyasok fűszerkeverékét is használni. A darálthúst, a csirkemájat, a tojást, a beásztatott zsemlét, a reszelt fokha...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1.A combokat jól megmossuk, minden oldalról bedörzsöljük sóval, és egy hőálló üvegtálba tesszük. Tetejüket megszórjuk kaporral. 2.Az almát megmossuk, meghámozzuk, és vékony szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű