1 tojás
2 dl tej
1 kg csirkecomb
20 dkg liszt
1 teáskanálnyi oregánó
1 teáskanálnyi őrölt csili
1 teáskanálnyi zsálya
1 teáskanálnyi bazsalikom
1 teáskanálnyi majoranna
só, bors
1 evőkanál őrölt édes paprika
1 teáskanálnyi fokhagymapor
olaj
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk a húsokat. Forró olajban megsütjük a csirkecombokat és papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros és már kínálhatjuk is.
A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA kacsát megmosom, kívül-belül bedörzsölöm sóval, borssal, majoránnával, a hasüregét megtöltöm a meghámozott, cikkekre vágott almával. Berakom a kacsasütőbe, aláöntöm a húslevet és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,8-2 l-es őzgerincformát alaposan kikentem vajjal, majd kibéleltem a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a forma peremén is túllógjanak. A csirkehúst kockákra v...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük. A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű