1 drb egész csirke
2 drb csirke zuza
2 drb csirke máj
2 drb főtt tojás
1 drb zsemlye
1 drb nyers tojás
1 kk ételízesitő
10 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csipet bors
1 közepes vöröshagyma
1 nagy kanál tyúkzsír
1dl víz
2 dl tej
só izlés szerint .
A konyhakész csirkét jól besózzuk , borsozzuk . Apróra vágjuk a hagymát , és a tyúkzsíron megpiritjuk , erre dobjuk a felszeletelt gombát , a felkockázott zuzát és 1 májat , izesítjük fokhagymával , borssal, ételízesitővel, petrezselyemmel izlés szerint , és hülni hadjuk . A zsemlyét tejbe áztatjuk , majd jól kinyomkodjuk a tejet belőle és a kihült aprólék keverékhez adjuk , majd belekeverjük a nyers tojást és a másik májat is nyersen, lekaparva. Azután óvatosan hozzákeverjük a kockára vágott főtt tojást . Amikor kész a töltelék betöltjük a csirkénk bőre alá , a maradékot pedig a csirke belsejébe töltjük . A csirkét egy tűzálló edénybe teszük és kb 1 dl vizet öntünk alá . Lefedve alufóliával 170 fokon puhára sütjük . Amikor kész pirosra sütjük a legmagasabb hőfokon .
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűformázza gömbré, tekerje be a fóliába és hagyja legalább 2 órán át friss helyen pihenni, de a hűtőszekrényben nem. Ez a tészta, hagyjuk pihenni néhány órán át. Most készítse elő a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA kacsamell bőrös felét kb. fél centiméterenként rombusz alakban éles késsel beirdaljuk. Frissen őrölt borssal, gyömbérrel megszórjuk. Fél narancs kifacsart levét ráöntjük. A naran...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kacsamellet gondosan megtisztítjuk a tokoktól és a szőrszálaktól (perzseléssel), majd leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és kettévágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes