1 drb egész csirke
2 drb csirke zuza
2 drb csirke máj
2 drb főtt tojás
1 drb zsemlye
1 drb nyers tojás
1 kk ételízesitő
10 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csipet bors
1 közepes vöröshagyma
1 nagy kanál tyúkzsír
1dl víz
2 dl tej
só izlés szerint .
A konyhakész csirkét jól besózzuk , borsozzuk . Apróra vágjuk a hagymát , és a tyúkzsíron megpiritjuk , erre dobjuk a felszeletelt gombát , a felkockázott zuzát és 1 májat , izesítjük fokhagymával , borssal, ételízesitővel, petrezselyemmel izlés szerint , és hülni hadjuk . A zsemlyét tejbe áztatjuk , majd jól kinyomkodjuk a tejet belőle és a kihült aprólék keverékhez adjuk , majd belekeverjük a nyers tojást és a másik májat is nyersen, lekaparva. Azután óvatosan hozzákeverjük a kockára vágott főtt tojást . Amikor kész a töltelék betöltjük a csirkénk bőre alá , a maradékot pedig a csirke belsejébe töltjük . A csirkét egy tűzálló edénybe teszük és kb 1 dl vizet öntünk alá . Lefedve alufóliával 170 fokon puhára sütjük . Amikor kész pirosra sütjük a legmagasabb hőfokon .
A csirkecombokat kézzel megtöltjük az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt bo...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: Könnyű1. A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. 2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. 3. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű