Családireceptkönyv.hu

Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
A töltelékhez:

50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg ementáli
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
A tetejére:

1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg ementáli
só, bors

Elkészítés:


A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SÖRBEN SÜLT CSIRKECOMB
SÖRBEN SÜLT CSIRKECOMB

Szerintem ez a legjobb, ami egy csirkével történhet! A jó minőségű, malátából és komlóból készült sörtől nemcsak gyönyörű, hanem omlósabb és eszméletlenül finom lesz a csirke. Fels...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos csirkecomb
Ananászos csirkecomb

A megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki. A tetejüket olajjal kissé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos csirke
Ananászos csirke

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Tejszínes-gombás csirke
Tejszínes-gombás csirke

A vöröshagymát felaprítjuk, vajban megfonnyasztjuk. A fedarabolt csirkét rátéve megborsozzuk, s a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk