20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
A töltelékhez:
50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg ementáli
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
A tetejére:
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg ementáli
só, bors
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.
Szerintem ez a legjobb, ami egy csirkével történhet! A jó minőségű, malátából és komlóból készült sörtől nemcsak gyönyörű, hanem omlósabb és eszméletlenül finom lesz a csirke. Fels...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki. A tetejüket olajjal kissé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítjuk, vajban megfonnyasztjuk. A fedarabolt csirkét rátéve megborsozzuk, s a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű