Családireceptkönyv.hu

Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
3 dl szénsavas ásványvíz
3 evőkanál olaj
csipetnyi só
A töltelékhez:

50 dkg csirkehús
1 nagy hagyma
5 dkg ementáli
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
A tetejére:

1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
10 dkg ementáli
só, bors

Elkészítés:


A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.

Csirkés raguval töltött palacsinta, mámorító sajtszó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Rakott paprikás csirkecomb
Rakott paprikás csirkecomb

A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára). Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, ho...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres bundázott csirkecomb
Fűszeres bundázott csirkecomb

A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Baconba tekert csirkemell csíkok
Baconba tekert csirkemell csíkok

A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal. Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk