60 dkg csirkemell filé
3 db tojás
3 ek. finomliszt
1 kk. őrölt bors
ételízesítő (ízlés szerint)
1 ek. zöldfűszer keverék (lehet simán csak petrezselyemzöld is)
4 ek. tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg szeletelt bacon
A húst egyforma csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a lisztet és a zöldfűszereket, a reszelt sajtot, valamint a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a mellkockákat. Egy őzgerinc formát, vagy szögletes sütőformát kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy, hogy a végei kilógjanak a formából. Belekanalazzuk a húsos masszát, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük közepes lángon. Persze ez is mint minden sütőfüggő is, érdemes menet közben néha megnézegetni. Ha készen van, akkor hagyjuk a formában hűlni egy kicsit, majd egy deszkára borítjuk. Érdemes megvárni, míg teljesen kihűl, akkor szépen lehet szeletelni.
Pörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTeflon serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és elősütjük. Ezt követően rátesszük a vajat, és ráöntjük a fehér bort. 2-3 percig l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózta és befűszerezte borssal ..a zsemlét megáztatta majd petrezselymet megvágta apróra ..a zsemlét kinyomkodta hozzáadta a petrezselymet majd tett hozzá kenőmáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokhoz A csirkecombokat egy jól zárható zacskóba tesszük, ebben fogjuk pácolni. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd a zacskót lezárjuk és alaposan...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű