60 dkg csirkemell filé
3 db tojás
3 ek. finomliszt
1 kk. őrölt bors
ételízesítő (ízlés szerint)
1 ek. zöldfűszer keverék (lehet simán csak petrezselyemzöld is)
4 ek. tejföl
15 dkg reszelt sajt
20 dkg szeletelt bacon
A húst egyforma csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Egy tálba belekanalazzuk a tejfölt, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a lisztet és a zöldfűszereket, a reszelt sajtot, valamint a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a mellkockákat. Egy őzgerinc formát, vagy szögletes sütőformát kibélelünk a szalonna szeletekkel úgy, hogy a végei kilógjanak a formából. Belekanalazzuk a húsos masszát, és a szalonnaszeletekkel betakarjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük közepes lángon. Persze ez is mint minden sütőfüggő is, érdemes menet közben néha megnézegetni. Ha készen van, akkor hagyjuk a formában hűlni egy kicsit, majd egy deszkára borítjuk. Érdemes megvárni, míg teljesen kihűl, akkor szépen lehet szeletelni.
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, megkenjük a mustárral, ráteszünk egy szelet sonkát és sajtos, félbehajtjuk,...
Elkészítési idő:A csirkecombokat és a kettévágott mellfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon átfogatjuk, közben az olajba egy hámozatlan fokhagymagerezdet dobunk...
Elkészítési idő: 60 percA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, megfűszerezzük. Az ananászt megpucoljuk, felkockázzuk (konzerv ananászt is lehet használni). Az olajat felhevítjük. Majd beletesszük a csi...
Elkészítési idő: 30 percA snidlinget, bazsalikomot, oregánót apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük sóval és borssal...
Elkészítési idő: