Családireceptkönyv.hu

Ananászos csirkés sült tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g tészta - szélesmetélt (száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g csirkemell filé
100 g ananász
100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
3 csipet só
1 csipet fehérbors (őrölt)
2 csipet köménymag (őrölt)
1 teáskanál petrezselyemzöld
35 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.

Amikor a hagyma kissé megpirult, rátesszük a kockára vágott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott ananászt, majd pár percig pirítjuk. Öntünk alá egy pici vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.

Felöntjük a főzőtejszínnel, kissé összeforraljuk, majd belekeverjük a főtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet.

A tésztás ragut egy tűzálló tálba tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 C fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.

És már tálalhatjuk is az elkészült ananászos-csirkés sült tésztát. :)

Ananászos csirkés sült tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel
Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel

A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkehús krém-- Boros Vali
Csirkehús krém-- Boros Vali

KARAJ FELVÁGOTT egy szép karajt.. minden oldalról alaposan besóztam... 4-5 napig jó ha a sóban van.. aztán egy fokhagymás szemes borsos, egy fej hagyma is mehet bele annyi vizb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszbundás csirkemell
Kókuszbundás csirkemell

A csirkemellfilét kevés, sós vízben puhára főzzük. Ezután hideg vízben lehűtjük, papírtörlővel szárazra töröljük. Először lisztbe, tojásba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Bő, fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk