100 g tészta - szélesmetélt (száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g csirkemell filé
100 g ananász
100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
3 csipet só
1 csipet fehérbors (őrölt)
2 csipet köménymag (őrölt)
1 teáskanál petrezselyemzöld
35 g trappista sajt (reszelt)
A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.
Amikor a hagyma kissé megpirult, rátesszük a kockára vágott csirkemellet, majd fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott ananászt, majd pár percig pirítjuk. Öntünk alá egy pici vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
Felöntjük a főzőtejszínnel, kissé összeforraljuk, majd belekeverjük a főtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet.
A tésztás ragut egy tűzálló tálba tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 C fokos sütőben rápirítjuk a sajtot.
És már tálalhatjuk is az elkészült ananászos-csirkés sült tésztát. :)
A paradicsomszószt összekeverem a fűszerekkel, 2 evőkanál vízzel, majd beleforgatom a csirkemellet. Tapadásmentes serpenyőben készre sütöm. Most párolt zöldbabbal tálaltam, de í...
Elkészítési idő:Elkészítés 1 A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd ledaráljuk vagy nagy apróra összevágjuk. 2 A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd fi...
Elkészítési idő: 90 percA csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...
Elkészítési idő: 1 óra