Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pulykamell Dubarry-módra (Petrától)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-60 dkg pulykamellfilé
-40 dkg karfiol
-3 dl tej
-1 evőkanál liszt
-4 dkg vaj
-1 tojás
-5 dkg sajt
-1 dl olaj
-őrölt fehér bors
-só

Elkészítés:


A húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk.
Kevés hevített vajban elősütjük. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
Vajból , kevés liszttel világos rántást készítünk, és felengedjük forró tejjel.
Simára keverjük, enyhén megsózzuk.
Egy tojássárgájával dúsítjuk, majd sajtot reszelünk bele.
A megsütött hússzeletekben egyenletesen elosztjuk a karfiolt, majd a mártással bevonjuk.
A maradék reszelt sajttal meghintjük.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat kivánunk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemellfalatkák
Csirkemellfalatkák

A krumplit kockakra vágom. Enyhén sós vízben puhára főzom. A csirkemelleket kicsi darabokra vágom. Egy tálba öntöm a tejet, beleteszem a húst és beleaprítom a fokhagymát is. Lega...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Kakukkkfüves csirkecombok almával
Kakukkkfüves csirkecombok almával

A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel. Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Bugaci töltött csirke
Csirke - Bugaci töltött csirke

1. A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat, a felaprózott gombát és petrezselymet. 2. Eközben a cukorborsót megfőzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos csirkemell, zöldséges rizzsel
Sajtos csirkemell, zöldséges rizzsel

Egy tepsi alját kikenünk vajjal ( vagy olajjal), és a felszeletelt csirkemellet lerakjuk. Kicsit sózzuk (vigyázni kell, mert a levespor sós!), borsozzuk és utána rászórjuk az egész...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk