-60 dkg pulykamellfilé
-40 dkg karfiol
-3 dl tej
-1 evőkanál liszt
-4 dkg vaj
-1 tojás
-5 dkg sajt
-1 dl olaj
-őrölt fehér bors
-só
A húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk.
Kevés hevített vajban elősütjük. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
Vajból , kevés liszttel világos rántást készítünk, és felengedjük forró tejjel.
Simára keverjük, enyhén megsózzuk.
Egy tojássárgájával dúsítjuk, majd sajtot reszelünk bele.
A megsütött hússzeletekben egyenletesen elosztjuk a karfiolt, majd a mártással bevonjuk.
A maradék reszelt sajttal meghintjük.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat kivánunk!
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A megtisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén sózzuk (vigyázat a szalonna is sós), borsozzuk. 2.Az apróra vágott szalonnát egy lábosban addig melegítjük, amíg egy kevés zsírt ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd az oldalán, hosszában bemetszem, mintegy zsebet vágva belé. Kívül, belül sózom borsozom, majd elrejtek benne e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A húst vékony csíkokra vágjuk. 2. A gyros fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és hűtőbe tesszük. 3. Felaprítjuk a lila hagymát, paradicsomot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz