-60 dkg pulykamellfilé
-40 dkg karfiol
-3 dl tej
-1 evőkanál liszt
-4 dkg vaj
-1 tojás
-5 dkg sajt
-1 dl olaj
-őrölt fehér bors
-só
A húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk.
Kevés hevített vajban elősütjük. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
Vajból , kevés liszttel világos rántást készítünk, és felengedjük forró tejjel.
Simára keverjük, enyhén megsózzuk.
Egy tojássárgájával dúsítjuk, majd sajtot reszelünk bele.
A megsütött hússzeletekben egyenletesen elosztjuk a karfiolt, majd a mártással bevonjuk.
A maradék reszelt sajttal meghintjük.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat kivánunk!
A krumplit kockakra vágom. Enyhén sós vízben puhára főzom. A csirkemelleket kicsi darabokra vágom. Egy tálba öntöm a tejet, beleteszem a húst és beleaprítom a fokhagymát is. Lega...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel. Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat, a felaprózott gombát és petrezselymet. 2. Eközben a cukorborsót megfőzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tepsi alját kikenünk vajjal ( vagy olajjal), és a felszeletelt csirkemellet lerakjuk. Kicsit sózzuk (vigyázni kell, mert a levespor sós!), borsozzuk és utána rászórjuk az egész...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű