Családireceptkönyv.hu

Pulykamell Dubarry-módra (Petrától)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-60 dkg pulykamellfilé
-40 dkg karfiol
-3 dl tej
-1 evőkanál liszt
-4 dkg vaj
-1 tojás
-5 dkg sajt
-1 dl olaj
-őrölt fehér bors
-só

Elkészítés:


A húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk.
Kevés hevített vajban elősütjük. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük.
Vajból , kevés liszttel világos rántást készítünk, és felengedjük forró tejjel.
Simára keverjük, enyhén megsózzuk.
Egy tojássárgájával dúsítjuk, majd sajtot reszelünk bele.
A megsütött hússzeletekben egyenletesen elosztjuk a karfiolt, majd a mártással bevonjuk.
A maradék reszelt sajttal meghintjük.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat kivánunk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ditta
Mézes-mustáros csirkecomb
Mézes-mustáros csirkecomb

A mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borsikafűvel, és kend be a mézes-rozmaringos keverékkel. Ügyelj,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros egész csirke
Mézes mustáros egész csirke

A csirkét megtisztítom ,az olajat a mézzel mustárral -fűszerekkel szárnyas-magyaros fűszerrel jól összekeverem,a csirkét jó alaposan bekenjük a mézes mustáros fűszeres páccal hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Barackos csirkeragu
Barackos csirkeragu

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk. Rátesszük a csirke csíkokat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ízlés szerint csípős paprikát és curryport. Keverget...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Almás-sajtos csirke rizzsel
Almás-sajtos csirke rizzsel

1.A combokat jól megmossuk, minden oldalról bedörzsöljük sóval, és egy hőálló üvegtálba tesszük. Tetejüket megszórjuk kaporral. 2.Az almát megmossuk, meghámozzuk, és vékony szelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk