60 dkg csirkemell,
1 hagyma,
2 cikk fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kis karalábé,
5 dkg zöldborsó,
2 paradicsom,
1 dl tejföl,
kevés olaj,
só,
bors,
majoránna;
30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk. Az alufóliából kb 30 cm-es darabokat tépünk. Az alufólia közepét olvasztott kókuszzsírral kikenjük egy kenőtollal, kb akkora felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA filéket picit sózom és (nagyon) borsozom. Majd mindegyikre terítek egy sonkát,egy sajtot és egy -két bazsalikom levelet. Feltekerem majd a baconbe csomagolom. Összetűzni nem s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd a megmosott, kockára vágott csirkemellet. Fehérre pároljuk a húst gyakori kevergetés mellett. Mikor kész a hús, a mustárral elkeverjük, felön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kis szeletekre vágom, olajon hirtelen átsütöm mind két oldalát, ráöntök 3 dl húslevest, és puhára párolom fedő alatt. Kevés zsiradékon üvegesre dinsztelem az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű