1 kg csirkecomb,
2 dl tejföl,
1 teáskanál mustár,
6 gerezd fokhagyma,
1 köteg petrezselyemzöld,
3 evőkanál olaj,
só,
bors.
A csirkehúst megmossuk és egy zacskóba tesszük. A tejfölhöz keverjük a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük. A húsra öntjük, a zacskót összekötjük és jól összerázzuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de ha tovább áll, az sem baj. Egy hőálló sütőformát kikenünk olajjal és beletesszük a csirkét, a 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük. Ha szükséges, még pirítjuk egy kicsit, amíg szép színt kap. Jó étvágyat! pácot is rácsorgatjuk.
A csirkemellet felkockázzuk, egy kis olívaolajon 6-8 percen át pirítjuk, majd a megtisztított zellergumót is vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk. A főzőtejszínt összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt nem szükséges felfuttatni, elég ha a langyos-cukros vízben feloldjuk. Ezután mindent szépen összedolgozunk, hogy egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. (A vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes