1 kg csirkecomb,
2 dl tejföl,
1 teáskanál mustár,
6 gerezd fokhagyma,
1 köteg petrezselyemzöld,
3 evőkanál olaj,
só,
bors.
A csirkehúst megmossuk és egy zacskóba tesszük. A tejfölhöz keverjük a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük. A húsra öntjük, a zacskót összekötjük és jól összerázzuk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de ha tovább áll, az sem baj. Egy hőálló sütőformát kikenünk olajjal és beletesszük a csirkét, a 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük. Ha szükséges, még pirítjuk egy kicsit, amíg szép színt kap. Jó étvágyat! pácot is rácsorgatjuk.
A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra. Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát csíkokra vágjuk. Amennyiben szeletelés előtt (tisztítás után) hideg vízben 10 percig ázni hagyjuk, nem csípi a szemet. Kevés étolajon, fedő alatt üvegesre pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a csirkét és forró olajon megpirítjuk. Amikor már szép pirosak a húsdarabok, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és egy kevés paprikával megszórjuk. A hámozatlan fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárazpác hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban. A tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre. 2. Szórjuk be a hússzeletek felületét a szárazpáccal és alaposan dörzsöljük b...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű