2 db tojás
80 dkg csirkemell
20 dkg ízlést szerinti sajt
40 dkg szeletelt bacon
3 ek. liszt
4-5 ek. tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
2 mokkáskanál só
bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez használjunk vajat vagy margarint és zsemlemorzsát.
A tojásokat, a sót, a borsot, a lisztet, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet apróra felkockázzuk és a masszához keverjük.
Az őzgerincformát kivajazzuk majd zsemle-morzsázzuk és baconnel kibéleljük.
A csirkemelles masszát belerakjuk a formába, a kilógó bacont pedig ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire borítva addig sütjük, míg a bacon megpirul.
Szeletelve, sült burgonyával vagy más körettel tálalhatjuk.
A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét, brokkolit, fokhagymát és a hagymát felvágtam és feltettem főni, a csirkemellet lebontottam a csontról, sóztam és borsoztam, majd forró olivaolajos serpenyőbe raktam, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű