• 1 kg hús (csirke felsőcomb, vagy bármi más)
• 8 dkg liszt
• 1-1 mokkáskanál bors és majoránna,
• késhegynyi kömény
• 1-1 teáskanál pirospaprika és só
• néhány gerezd fokhagyma
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 5 dl tejföl
• 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
• 8 evőkanál olaj, +olaj a tepsi kikenéséhez
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percet pirítjuk.
A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felkockázzuk. Aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, és pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, és vizes kézzel lapos kis nugget...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A hámozott, megmosott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén. 2 Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört fokhagymát, aprított petrezse...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes