menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS CSIRKECOMBOK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 kg hús (csirke felsőcomb, vagy bármi más)
• 8 dkg liszt
• 1-1 mokkáskanál bors és majoránna,
• késhegynyi kömény
• 1-1 teáskanál pirospaprika és só
• néhány gerezd fokhagyma
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 5 dl tejföl
• 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
• 8 evőkanál olaj, +olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percet pirítjuk.

SAJTOS CSIRKECOMBOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell párolva
Csirkemell párolva

Lebőrözzük, kicsontozzuk a csirkemelleket, és szép szeleteket formázunk belőle. Megforrósítjuk a margarint, átsütjük benne a hússzeleteket és leöntjük annyi sóval vagy húsleveskock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMÁS-PARADICSOMOS CSIRKECOMB
FOKHAGYMÁS-PARADICSOMOS CSIRKECOMB

A húsokat átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a zúzott fokhagymával együtt a paradicsomlébe keverjük, ráöntjük a húsra. A papriká...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Óvári csirkemell sült zöldségekkel
Óvári csirkemell sült zöldségekkel

A cukkinit, póréhagymát, sárgarépát és a paprikát szeletekre a paradicsomot cikkekre vágjuk. A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pekingi kacsa újhagymával és palacsintával
Pekingi kacsa újhagymával és palacsintával

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk. Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk