12 csirkecomb
A páchoz:
3 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál hagymapor
1 teáskanál szárított zsálya
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál őrölt bazsalikom
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál koriander
2 teáskanál só
50 g cukor
15 g szódabikarbóna
A panírhoz:
40 dkg liszt
4 tojás
A fűszereket összekeverjük, majd kettőbe osztjuk és két tálba tesszük. 2,5 liter vizet felforralunk, hozzákavarjuk az egyik adag fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a cukrot. Alacsony hőfokon 5 percen át főzzük a keveréket, majd hagyjuk kihűlni. A húsokat megmossuk és a bőrüket bevagdossuk, majd egy dobozba tesszük őket. A páclevet ráöntjük és lefedjük a dobozt, 24 órán át hűtőben pihentetjük. A lisztbe kavarjuk a fűszerek másik felét. A húsokról leöntjük a páclevet, lemossuk hideg vízzel, majd lisztbe forgatjuk, utána tojásba, újra lisztbe és tojásba mártjuk. Forró olajban, alacsony hőfokon kisütjük. A hús legalább 15 percig süljön, ha nagyok a csirkecombok, akkor tovább is sülhet, hogy megpuhuljon, a panírja pedig ropogós legyen.
Megmosom csapnál jól a húst, majd felitatom a papírtörlővel a vizet róla. Kettévágom mindkét oldalon, ami lejön vékony hús, azt levágom és félre rakom. Egy zacskót terítek a húsr...
Elkészítési idő: 1 óraVágjuk kockákra a csirkemellet, és tegyük egy nagy edénybe 2 ek halszósszal, 2 ek osztrigaszósszal és 1 ek mézzel. Nyomjuk át fokhagyma présen a fokhagymát és a gyömbért, a kés la...
Elkészítési idő:A csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a...
Elkészítési idő: