12 csirkecomb
A páchoz:
3 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál hagymapor
1 teáskanál szárított zsálya
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál őrölt bazsalikom
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál koriander
2 teáskanál só
50 g cukor
15 g szódabikarbóna
A panírhoz:
40 dkg liszt
4 tojás
A fűszereket összekeverjük, majd kettőbe osztjuk és két tálba tesszük. 2,5 liter vizet felforralunk, hozzákavarjuk az egyik adag fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a cukrot. Alacsony hőfokon 5 percen át főzzük a keveréket, majd hagyjuk kihűlni. A húsokat megmossuk és a bőrüket bevagdossuk, majd egy dobozba tesszük őket. A páclevet ráöntjük és lefedjük a dobozt, 24 órán át hűtőben pihentetjük. A lisztbe kavarjuk a fűszerek másik felét. A húsokról leöntjük a páclevet, lemossuk hideg vízzel, majd lisztbe forgatjuk, utána tojásba, újra lisztbe és tojásba mártjuk. Forró olajban, alacsony hőfokon kisütjük. A hús legalább 15 percig süljön, ha nagyok a csirkecombok, akkor tovább is sülhet, hogy megpuhuljon, a panírja pedig ropogós legyen.
A spenótot hagymán megfonnyasztani,fokhagymával, majd rá a mascarpone, és főzőtejszínnel felengedni. Sűrűre főzni. A csirkemelleket fűszerezni,majd bevágdosni. A résekbe a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirkemell > Szezámmagos csirkefalatok Szezámmagos csirkefalatok recept Galéria (1) Szezámmagos csirkefalatok Be...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Beleütjük a nyers tojást, megszórjuk fűszerkeverékkel, és a felkockázott főtt tojást, és a felkockázott sonkát hozzáadjuk. Összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű