1 kg héjában főtt krumpli
4 főtt tojás
Pácoláshoz
1 1/2 db csirkemell
0,3 dl tej
sült csirke fűszersó
2 gerezd fokhagyma
Elősütéshez
1 ek. olaj
Besamellhez
2 ek. olaj
3 ek. liszt
1/2 liter tej
őrölt bors,
őrölt szerecsendió,
1 kk. só
A krumplit előző este héjában megfőztem.
A csirkemellet csíkokra vágtam, sült csirke fűszersót és a gerezd préselt fokhagymát rátettem, majd felöntöttem a 0,3 dl tejjel. Ezt előző este is el lehet készíteni, másnapig áll akkor a hűtőben. (én kb. 2 órát hagytam a tejben)
Serpenyőben az olajat felforrósítottam, a csirkemell csíkokat hirtelen átsütöttem, félre tettem.
Elkészítettem a besamell mártást, ha sűrű, kis vízzel vagy tejjel lehet hígabbá tenni.
A tepsit kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam. A héjában főtt krumpli felét belekarikáztam, valamint a főtt tojásokat. A mártás felét ráöntöttem, következtek a csirkemell csíkok, befedtem a maradék krumplival, majd ráöntöttem a mártás másik felét.
200 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 35 percig sütöttem.
Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk. A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűA mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlőször a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál olí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű