Kacsamellek
Kacsacombok
20 dkg vaj
Frissen őrölt bors
Só (a végén, szeletelés előtt)
Méz
Vörösbor, vagy rozé
A bőrt a húsokon kárósra beirdal (NO SÓ!!)
(A húsig lehetőség szerint nem kell bevágni)
Teflon serpenyőt (nem ragad le) szárazon felhevít
A húsokat egyenként BŐRÉVEL LEFELÉ beletesz
(Csipesszel dolgozzunk, a húsba nem szabad beleszúrni!)
Kellő ideig pirít, majd teflonhoz való fogóval kiemel, a zsírt a serpenyőből kiönt, a húst azonnal vissza BŐRÉVEL LEFELÉ, majd pár másodperc múlva megfordít.
Ezt az oldalt is kellő ideig pirít, majd az éleket is. Ezzel bezárjuk a hús levét aromákkal együtt a húsba - ettől lesz omlós.
A sülés végén tálra kitesz és frissen őrölt borssal szór.
80 C fokos EM sütőben 10-15 percig lefedve süt (most már az összes húsdarabot együtt). Lehet mellé narancskarikákat tenni.
Sütés közben kétszer megnéz, ekkor mézzel kevert rozé, vagy vörösborral, vagy mézes sörrel keneget, majd, ha késznek minősíthető, kivesz és10 percig fedve pihentet
Sózás felszeletelés előtt.
Köretnek körtés-mézes krumplipüré, dinsztelt vöröskáposzta.
De borsós, bébirépás rizs is finom.
Felverjük a barna cukrot a vajjal, tovább verve egyenként hozzáadjuk a tojassárgákat, majd a rumot, a kávélikőrt, a fahéjat, a vaníliáscukrot, a sütőport, utana egy kicsi lisztet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kevés római köménnyel fűszerezzük. A serpenyőt felforrósítjuk, és vaj valamint olívaolaj keverékén először mindkét oldalát kérgesítjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kovászt készítünk: 1 dl langyos tejhez adjuk a cukrot, elkeverünk benne 1 ek. lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt, majd fél órát hagyjuk pihenni. Ilyen lesz: A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVágja szeletekre a mozzarellagolyót, majd vágja a csirkemelleket 2-re. Kenje el a Philadelphia ® -ot a csirkemell belsejében, tetejére helyezzen egy szelet mozzarellát, és tegye ho...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű