10 +10 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
egy lapos evőkanálnyi szőlőcukor
csipet őrölt gyömbér vagy őrölt ánizs
kakaópor
A tejszínt forrald fel a szőlőcukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a gyömbért és 10 dkg apróra vágott étcsokit. Alaposan keverd össze, majd tedd hűtőbe 15-20 percig, amíg megdermed, de nem keményedik meg. Ha mégis megkeményedik, és nem lehet formázni, tedd néhány pillanatra a mikróba. Add hozzá a vajat, és robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton kezdve dolgozd simára, majd a legnagyobb fokozaton habosítsd. Sütőpapírral bélelt, alacsony tepsibe simítsd a masszát, és tedd hűtőbe 10 percre. Ezután vágd kis szeletekre. A megmaradt csokit vízgőz fölött olvaszd fel, a kakaóport szórd egy tálcára. Egy villa segítségével a szaloncukrokat egyesével mártsd a csokiba, majd forgasd a kakaóporba, és csak akkor vedd ki belőle, ha már megszilárdult.
Béleljük ki egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát vékonyan kenjük ki vajjal. A mézeskalácsot törjük össze sodrófával/turmixgéppel és keverjük össze...
Elkészítési idő:Egy lábosban a vizet, 300ml borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a c...
Elkészítési idő: 20 percA vajat a nyírfacukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojást, végül sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Összegyúrtam, majd a tésztát fóliába csavartam és hűtőszekré...
Elkészítési idő: