2 szelet kacsamell filé
1 ek kakukkfűlevél
1 fej salotta hagyma
1 dl portói vagy vörösbor (lásd tippek)
1 ek balzsamecet
4 db füge
Méz (opcionális)
A kacsamell bőrén éles késel csíkokat metszünk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg alatta. Sóval és a kakukkfű felével bedörzsöljük,majd egy forró serpenyőben, bőrrel lefelé, kb 3-4 percig zsírjára sütjük, megfordítjuk, alacsony hőfokon további 4 percig sütjük. Egy tányérra kiszedjük, pihentetjük.
Közben a hagymát felaprítjuk, a fügéket gerezdekre vágjuk.
A zsírt kiöntjük, majd a kissé zsíros serpenyőben a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a maradék kakukkfüvet és a füge szeleteket. Kb fél percig sütjük, majd felöntjük a borral és az ecettel.
Szirupos mártássá redukáljuk, miközben megkóstoljuk. Ha nem elég édes, mézzel kiegészítjük.
A húst fél centis szeleteket vágjuk, a mártással leöntve tálalju
♥ Elkészíthető aszalt fügével is – ebben az esetben nincs szükség mézre!
♥ A portóis verzióban sincs igazán szükség mézre, mert az is meglehetősen édes.
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót,majd összedolgozva 1 órát hűtőben pihentetjük. 3 mm vastagságra nyújtjuk, 200 fokon 8 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes