♥TÉSZTA
15 dkg méz,
7 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg porcukor,
4 tk.mézesfűszer,
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
2 ek.víz ,
50 dkg finomliszt
♥MÁZ:
1 tojás fehérje
1 ek citromlé
20 dkg porcukor
♥ Tészta:
A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk és legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. De több napig is eláll a hűtőben, később is lehet sütni belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon, 10 percig sütjük, jól lehűtjük.
♥ Máz:
A cukormázhoz kikeverünk egy tojásfehérjét egy evőkanál citromlével és 20 dkg porcukorral.
Nejlonzacskóba tessszük és a zacskó sarkát kivágva díszíthetjük vele a koszorút.
A gyertyák helyét sütés után egy pogácsaszaggatóval a még meleg mézesből kiszúrom.
A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a szalalkálit, a lisztet és az őrölt diót, alaposan összeforgatjuk vigyázva, hogya hab ne törjön össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: darált mandula, porcukor, vaníliás cukor, két tojásfehérje, egy citrom reszelt héja és leve. Robotgéppel összedolgozzuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsból pörköltet készítünk bő lével. Ha a hús félpuha hozzáadjuk a káposztát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: 1 - 1.5 óra Nehézség: Nehéz