Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg rama, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 3 evőkanál tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csipet só
Töltelék:
25 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 1 vanília kikapart belseje, ( ha nincs akkor 1 csomag vaníliás cukor), fél üveg baracklekvár ( ha van házi)
Kakaómáz:
2 dkg kakaó, 14 dkg cukor, 5 dkg rama, 50 ml víz
Egy tálba tesszük a lisztet és a margarint jól elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a cukrot a tejföllel elkevert élesztőt, a sót, a tojássárgáját, és jól összegyúrjuk. 3 részre osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a diós keverék felével amit összekevertünk a cukorral, vaníliával.
Kinyújtjuk a második lapot is, és rátesszük az elsőre, ezt is megkenjük a lekvárral, megszórjuk a maradék dióval, majd a 3. lapot is kinyújtjuk és rátesszük.
Villával megszurkáljuk és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre amíg szép barna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt elkészítjük a csoki mázat.
A cukrot a kakaóval és a vízzel egy kicsi edénybe elkeverjük és sűrűre főzzük. ( pár perc) Ha elég sűrű levesszük a tűzről beletesszük a ramat ettől lesz szép fényes, jól elkeverjük.
A kihűlt süteményre öntjük, hagyjuk hogy megszilárduljon rajt és felvághatjuk.
Tepsi méret kb 30X30
A töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki két folpack között kb. fél centi vastagra. Csillag formájú kiszúróval szaggassuk ki és tegyük sütőpapíros tepsire őket. 2....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban felforralunk 250 ml vizet. Enyhén sózzuk és beletesszük a rizs. Fedő alatt kis lángon készre pároljuk, majd ha elkészült kihűtjük.A káposztaleveleket hosszában félbevá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű