50 dkg főtt füstölt tarja
333 g. üveges konzerv spárga
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld
Továbbá: 1 db 32 cm hosszú 8 cm magas doboz ( kenyérsütő ) forma, vagy valamilyen fél literes forma
Tojást keményre főzzük, és szeletekre vágjuk.
Tarját kockákra felvágjuk.
Spárgát lecsöpögtetjük és egészben hagyjuk.
A húslevesbe elkeverjük a zselatint és kis lángon felforraljuk.
A formát kibéleljük folpackkal, alulra rakjuk a felszeletelt tojásokat.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, bőven ,és a spárgánk felével betakarjuk. Erre ráhalmozzuk a tarjánk felét és rárakjuk egymás mellé sorra a spárga másik felét.
A maradék tarjánkkal befedjük és újból megszórjuk petrezselyemzölddel. Ha jól dolgoztunk,akkor majdnem tele van a formánk. Erre ráöntjük óvatosan a zselatinos forró húslevesünket,és a konyhapulton hagyjuk hogy kihűljön.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni és másnap friss zsömlékkel kínáljuk.
Így készül a 10 perces ebéd!! Csirkemellet sózom,borsozom és roston megsütöm.Csinálok hagymás,szalonnás,kolbászos tojásrántottát.Közben megpirul a burgonya és összeállítom.Vagyis...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat. A lisztet tálba rakjuk a fűszerekkel és a sütőporral. Az aszalt gyümölcsöket, ha darabosabbak, apróra vágjuk, a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük a cukorral.Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmérőjű köröket) . Laponként 10-15 percet sütjük 220 °-on. A kr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A vizet, és a cukrot feltesszük főni. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű