50 dkg főtt füstölt tarja
333 g. üveges konzerv spárga
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld
Továbbá: 1 db 32 cm hosszú 8 cm magas doboz ( kenyérsütő ) forma, vagy valamilyen fél literes forma
Tojást keményre főzzük, és szeletekre vágjuk.
Tarját kockákra felvágjuk.
Spárgát lecsöpögtetjük és egészben hagyjuk.
A húslevesbe elkeverjük a zselatint és kis lángon felforraljuk.
A formát kibéleljük folpackkal, alulra rakjuk a felszeletelt tojásokat.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, bőven ,és a spárgánk felével betakarjuk. Erre ráhalmozzuk a tarjánk felét és rárakjuk egymás mellé sorra a spárga másik felét.
A maradék tarjánkkal befedjük és újból megszórjuk petrezselyemzölddel. Ha jól dolgoztunk,akkor majdnem tele van a formánk. Erre ráöntjük óvatosan a zselatinos forró húslevesünket,és a konyhapulton hagyjuk hogy kihűljön.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni és másnap friss zsömlékkel kínáljuk.
A húsból pörköltet készítünk bő lével. Ha a hús félpuha hozzáadjuk a káposztát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: 1 - 1.5 óra Nehézség: Nehéz1. A lisztet a vajjal összekeverjük, amikor olyan mint a vizes homok, akkor hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jól összegyúrjuk. 2. A tésztát letakarjuk és 30-40 percen át...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesjjhghj
Elkészítési idő: gjhghj Nehézség: Könnyű