menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti aszpikos főtt tarja


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg főtt füstölt tarja
333 g. üveges konzerv spárga
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld
1 db egész tojás
3,5 dl. húsleves
1 csomag zselatinpor
4 evőkanál szárított petrezselyemzöld

Továbbá: 1 db 32 cm hosszú 8 cm magas doboz ( kenyérsütő ) forma, vagy valamilyen fél literes forma

Elkészítés:


Tojást keményre főzzük, és szeletekre vágjuk.
Tarját kockákra felvágjuk.
Spárgát lecsöpögtetjük és egészben hagyjuk.
A húslevesbe elkeverjük a zselatint és kis lángon felforraljuk.
A formát kibéleljük folpackkal, alulra rakjuk a felszeletelt tojásokat.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, bőven ,és a spárgánk felével betakarjuk. Erre ráhalmozzuk a tarjánk felét és rárakjuk egymás mellé sorra a spárga másik felét.
A maradék tarjánkkal befedjük és újból megszórjuk petrezselyemzölddel. Ha jól dolgoztunk,akkor majdnem tele van a formánk. Erre ráöntjük óvatosan a zselatinos forró húslevesünket,és a konyhapulton hagyjuk hogy kihűljön.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni és másnap friss zsömlékkel kínáljuk.

Húsvéti aszpikos főtt tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertéspaprikás
Sertéspaprikás

A Magyaros sertéspörkölt készítése.annyi különbséggel,hogy a végén kap egy tejfölös habarást

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vasi pecsenye szaftos fokhagymás sült hú
Vasi pecsenye szaftos fokhagymás sült hú

A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból,...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Sárgatúró
Sárgatúró

1. Kiöblítünk egy nagyobb, vastagabb aljú lábast hideg vízzel és így öntjük bele a tejet, hogy ne égjen le a forralás során. 2. Felforraljuk és beletesszük a cukrot és a sót. 3....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhely leves
Korhely leves

A káposztát 10-20 percig főzöm úgy, hogy a víz ellepje, hogy lágy legyen, a kolbásszal együtt. Rántást készítek hozzá, majd ezzel még 5 percig főzöm.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk