120 ml víz
125 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet fahéj
1 marék mazsola
210 g darált mák vagy dió
30 g édes morzsa
Elkészítés keverjük össze az édes morzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (mák, dió, morzsa), és keverjük össze. Kihűlés után, mérjünk belőle 240 g-os darabokat. Tehát ez az anyaghányad, két töltelékre elegendő. Ezért készítsük el, egyszer mákkal, másodszor pedig dióval.
A kacsát alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, kívül-belül megsózzuk, és majorannával valamint rozmaringgal alaposan bedörzsöljük. Még szárnyas fűszerkeveré...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesKeverjük össze, öntsük a kihűlt keksz alapra és süssük 160 C fokon 60 percig, majd 130 C fokon további 20 percig, de szintén tűpróbát kell végezni, viszont a sajttortánál normális,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy fazékban olajat melegítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fűszerezzük. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű