menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli töltelék


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 ml víz
125 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet fahéj
1 marék mazsola
210 g darált mák vagy dió
30 g édes morzsa

Elkészítés:


Elkészítés keverjük össze az édes morzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (mák, dió, morzsa), és keverjük össze. Kihűlés után, mérjünk belőle 240 g-os darabokat. Tehát ez az anyaghányad, két töltelékre elegendő. Ezért készítsük el, egyszer mákkal, másodszor pedig dióval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyfa kalács
Karácsonyfa kalács

A tészta hozzávalóit megfelezzük az egyikből sima tésztát gyúrunk a másikhoz hozzáadjuk még a kakaópor és a reszelt narancs héját. 3-3 részre osztjuk őket és kinyújtjuk téglalap al...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Kinyomós linzer
Kinyomós linzer

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

1. Egy fazékban olajat melegítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fűszerezzük. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ...  és  még  egy  beigli...
... és még egy beigli...

1. A diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk