Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Húsvéti tojáslikőr


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 ml tejszín
250 ml habtejszín (30-32%-os)
2 db vaníliarúd (belseje és héja)
100 g porcukor
5 db tojássárgája
250 ml rum - fehér
150 g porcukor

Elkészítés:


A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral.
Felforraljuk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt. Igazán tökéletes egy hét múlva lesz

Húsvéti  tojáslikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello-süti 2.
Raffaello-süti 2.

Vegyítsd a sütőport, a lisztet, a kókuszreszeléket és a kakaót. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és forgasd bele a kakaós keveréket. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor sütemény
Szaloncukor sütemény

Először a töltelékeket készítjük el, az alábbi módon. Mindkettő ugyanolyan formán készül csak az ízesítése tér kicsikét el. 0,5dl tejet felforrósítunk és elkeverjük benne az 5dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hilda
Pihe-puha mézeskalács apukatol
Pihe-puha mézeskalács apukatol

Egy lábasban a folyekony hozzávalókat lassú tűzön osszeolvasztjuk, majd felretesszuk hulni egy kicsit. Addig a száraz hozzávalókat összekeverjük. Amint a folyékony massza kihűlt be...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos mandulás szaloncukor
Kókuszos mandulás szaloncukor

A mandulát és a kókuszreszeléket külön-külön sütőpapírra terítve 180°C fokra előmelegített sütőben aranybarnás színűre pirítjuk. Vigyázzunk, a kókuszreszeléknek elég csak pár perc,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk