• 1 db csirke
• 1,2 kg burgonya
• só
• 1 mk. szárnyas fűszer
• 1 mk. durvára darált bors
• 1 mk. őrölt kömény
• 3-4 gerezd áttört fokhagyma
• 1 mk. szárított rozmaring
• 1 mk. cayenne-i bors
• 1 dl étolaj
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.
Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. ◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk, még teljesen összezsugorodnak. ◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 90 percA lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pe...
Elkészítési idő:A krumplit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk! A tepsi aljába ez kerül, majd erre rátesszük a befűszerezett csirkecombokat. A paprikát és a hagymát is karikázzuk, majd a hú...
Elkészítési idő: