1 1,5 kg tisztított zsigerelt pecsenye kacsa
0,5 kg szikkadt kenyér
2 e.kanál kacsazsír
2 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb kacsamáj(nem hízlalt)
1 kis fej vöröshagyma
3-4 db tojás
só, bors, delikát
A szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kacsa máját egy kis fej hagymán megdínszteljük. Nem teljesen megsütni. Amikor a pirított morzsa kihűlt 3-4 tojást ráütni, bele az aprított petrezselyemzöld, só , bors és utólag a dinsztelt máj.A pecsenye kacsát besózni + delikáttal is bedörzsölni és a töltelékkel megtölteni. Egy éjszakát így töltve a hűtőbe rakni. Sütés előtt pici vizet alá önteni. A kacsa alá engedett kacsazsírral ízesített tört krumplival tálalni.
Előtte való nap ha elkészítjük a hűtőböl csak elő kell venni , sütőzacsiba dugni és be a sütőbe. Először nagy lángon majd takarékon lassan sütni. Mielőtt kivennénk előtte egy fél órával ki kell bontani és ha kell a levet leönteni alóla. Pirosra sütni.
Ezt a tölteléket szoktam a töltött csirke és csirke combhoz is. Csirke májjal is nagyon finom.
Pác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA húst felkockázzuk, megsózzuk, és a lisztbe forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. A mézet, a cukrot, a chilit, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és 1-2 evőkanál olaját összekev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellett olajon megsütjük, fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel, hogy párolódjon. Csomómentesre keverjük a szószt, ráöntjük a csirkére és tovább sütjük, míg be nem sűrűsöd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom, majd húskalapáccsal gyengén ütögetve laposra formázom. 2. Jól megsózom, ezután a felforrósított vajon mindkét oldalát lepirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz