menu

Családireceptkönyv.hu

Rosé kacsamell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 4 db kacsamell (fejenként 1 db),
- Só,
- Bors,

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de vigyázz, hogy a húst ne sértsd meg.
Sózd és borsozd ízlés szerint. A tökéletes sült kacsamell nem igényel más fűszert.
Én csak a hús oldalát szoktam fűszerezni, de lehet a bőrét is.
Tedd a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé a hideg serpenyőbe. Kapcsold be a lángot közepesre. Nem szükséges plusz zsiradék hozzá!
6-8 percig süsd a kacsamelleket a bőrös oldalukon, amíg a bőr szép aranybarnára sül. Időnként öntsd le róla a zsiradékot (vigyázz: nagyon forró!)
Fordítsd meg a melleket, és süsd 30 másodpercig a húsos oldalukon.
Tedd be a sütőbe, húsos felével lefelé, és süsd ízlés szerint. A sütési idő az alábbiak szerint változik:
Rare: 10 perc
Közepes (rosé, rózsaszín): 15 perc
Teljesen átsütve: 18 perc
Vedd ki a sütőből, és 10 percig hagyd a kacsamelleket pihenni.
Minden sült hús, így a kacsamell egyik titka, hogy legalább 10 percig hagyjuk pihenni, miután elkészült. Így a hús omlós, szaftos marad.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sült kacsamell egy igazi ünnepi étel, de akár egy hétvégi ebédet vagy egy különlegesebb hétköznapi vacsorát is feldobhat. Fejenként 1 db kacsamellet számolj.
A kacsamellet mindenképp frissen tálald, vagyis közvetlenül a fogyasztás idejére legyen kész. Ilyenkor ropogós a bőre, omlós a húsa.
Köretnek tulajdonképpen a hagyományos köretek is illenek hozzá, de ez az étel szerintem finomabb egy kicsit könnyebb körítéssel. Ez lehet pl. bármilyen párolt zöldség (nálunk gyakran készül párolt répa hozzá), de talán a legegyszerűbb igazi franciásan, egy kis kevert zöld salátával, vinaigrette mártással meglocsolva.

Rosé kacsamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajt bundában sült csirkemell
Csirkemell - Sajt bundában sült csirkemell

1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk, besózzuk. 2. A tojást felverjük és bele reszeljük a sajtot, alaposan elkeverjük. 3. Először lisztben, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell, őzgerincben sütv
Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell, őzgerincben sütv

Elkészítés a baconbe tekert csikemell: A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Egy tálba szórjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Illatos omlós citromos csirke
Illatos omlós citromos csirke

A csirkéhez A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Mozzarellás csirkemell bazsalikomos
Mozzarellás csirkemell bazsalikomos

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd egy serpenyőben a forró olajban kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló edénybe rakjuk. Köréje szórjuk a meg...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk