- 4 db kacsamell (fejenként 1 db),
- Só,
- Bors,
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de vigyázz, hogy a húst ne sértsd meg.
Sózd és borsozd ízlés szerint. A tökéletes sült kacsamell nem igényel más fűszert.
Én csak a hús oldalát szoktam fűszerezni, de lehet a bőrét is.
Tedd a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé a hideg serpenyőbe. Kapcsold be a lángot közepesre. Nem szükséges plusz zsiradék hozzá!
6-8 percig süsd a kacsamelleket a bőrös oldalukon, amíg a bőr szép aranybarnára sül. Időnként öntsd le róla a zsiradékot (vigyázz: nagyon forró!)
Fordítsd meg a melleket, és süsd 30 másodpercig a húsos oldalukon.
Tedd be a sütőbe, húsos felével lefelé, és süsd ízlés szerint. A sütési idő az alábbiak szerint változik:
Rare: 10 perc
Közepes (rosé, rózsaszín): 15 perc
Teljesen átsütve: 18 perc
Vedd ki a sütőből, és 10 percig hagyd a kacsamelleket pihenni.
Minden sült hús, így a kacsamell egyik titka, hogy legalább 10 percig hagyjuk pihenni, miután elkészült. Így a hús omlós, szaftos marad.
A sült kacsamell egy igazi ünnepi étel, de akár egy hétvégi ebédet vagy egy különlegesebb hétköznapi vacsorát is feldobhat. Fejenként 1 db kacsamellet számolj.
A kacsamellet mindenképp frissen tálald, vagyis közvetlenül a fogyasztás idejére legyen kész. Ilyenkor ropogós a bőre, omlós a húsa.
Köretnek tulajdonképpen a hagyományos köretek is illenek hozzá, de ez az étel szerintem finomabb egy kicsit könnyebb körítéssel. Ez lehet pl. bármilyen párolt zöldség (nálunk gyakran készül párolt répa hozzá), de talán a legegyszerűbb igazi franciásan, egy kis kevert zöld salátával, vinaigrette mártással meglocsolva.
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékonyra felszeleteljük, margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, hogy az edény alját elfedje. 2. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 20x30cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A lisztet a fokhagymával kézzel elmorzsoljuk. A csirkehúst papírtörlővel leszárogatjuk, finoman bes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű