- 4 db kacsamell (fejenként 1 db),
- Só,
- Bors,
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de vigyázz, hogy a húst ne sértsd meg.
Sózd és borsozd ízlés szerint. A tökéletes sült kacsamell nem igényel más fűszert.
Én csak a hús oldalát szoktam fűszerezni, de lehet a bőrét is.
Tedd a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé a hideg serpenyőbe. Kapcsold be a lángot közepesre. Nem szükséges plusz zsiradék hozzá!
6-8 percig süsd a kacsamelleket a bőrös oldalukon, amíg a bőr szép aranybarnára sül. Időnként öntsd le róla a zsiradékot (vigyázz: nagyon forró!)
Fordítsd meg a melleket, és süsd 30 másodpercig a húsos oldalukon.
Tedd be a sütőbe, húsos felével lefelé, és süsd ízlés szerint. A sütési idő az alábbiak szerint változik:
Rare: 10 perc
Közepes (rosé, rózsaszín): 15 perc
Teljesen átsütve: 18 perc
Vedd ki a sütőből, és 10 percig hagyd a kacsamelleket pihenni.
Minden sült hús, így a kacsamell egyik titka, hogy legalább 10 percig hagyjuk pihenni, miután elkészült. Így a hús omlós, szaftos marad.
A sült kacsamell egy igazi ünnepi étel, de akár egy hétvégi ebédet vagy egy különlegesebb hétköznapi vacsorát is feldobhat. Fejenként 1 db kacsamellet számolj.
A kacsamellet mindenképp frissen tálald, vagyis közvetlenül a fogyasztás idejére legyen kész. Ilyenkor ropogós a bőre, omlós a húsa.
Köretnek tulajdonképpen a hagyományos köretek is illenek hozzá, de ez az étel szerintem finomabb egy kicsit könnyebb körítéssel. Ez lehet pl. bármilyen párolt zöldség (nálunk gyakran készül párolt répa hozzá), de talán a legegyszerűbb igazi franciásan, egy kis kevert zöld salátával, vinaigrette mártással meglocsolva.
Egy kanál libazsíron megfuttatjuk a hagymát és a zellert, majd néhány percig pirítjuk. A tojásokat lazán felverjük és hozzáadjuk az összes többi töltelék összetevőt. Nyolc csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKöretként hagymás-paprikás krumplipürét fogyasztottunk. Amíg a hús sül ez is bőven elkészül. 1 kg burgonyát meghámoztam, kisebb darabokra vágtam és sós vízben puhára főztem. 1 na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű