2 csirkemell
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
1 teáskanál édes mustár
1 teáskanál csípős mustár
csipetnyi curry
1 paradicsom
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük sóval, borssal. Kevés olajban mind a két oldalukat megsütjük. Amikor átpirultak, kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet és a mustárt összekavarjuk és a csirkére öntjük, fűszerezzük. Folyamatosan kavargatjuk. A paradicsomot apróra vágjuk és hozzáadjuk. Megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel és pár percig főzzük. Kínálhatjuk burgonyapürével, vagy tésztával is.
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral. (Akár állni is hagyhatjuk ha van rá időnk.) Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, só...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csirkét kis, vékony szeletkékre vágjuk. A tepsi aljára olívaolajat öntünk. A csirkeszeletek mellé sajtszeleteket teszünk és az egészet két-két szelet baconbe tekerjük. Előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé. Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű