60 dkg csirkemell, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis karalábé, 5 dkg zöldborsó, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, kevés olaj, só, bors, majoránna; 30 dkg csőtészta
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal meg kevés majoránnával és ha szükséges, kevés víz hozzáadásával addig pároljuk, míg a hús meg a zöldségek puhára főnnek. A végén a tejfölt kevés szafttal összekeverjük, rátöltjük a tokányra és kiforraljuk. A csőtésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát, puhára párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. 2 A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függő...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk. Ráöntjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű