menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lecsöpögtetett kovászos káposzta
3 egész csirkecomb
1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
3 nagyobb vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kömény
olaj
1 maréknyi vágott zellerlevél
3 db babérlevél
2-3 db csili

bors
10 dkg szalonna

Elkészítés:


A csirkecombokat alaposan megmostam, kettévágtam, sóztam borsoztam, piros paprikával meghintettem, reszelt fokhagymával bedörzsöltem, pár kanálnyi olajjal összekevertem és végül egy jénaiba rakva 180 C°-n, előmelegített sütőben, lefedve pároltam 25 percig.Közben elkészítettem a káposztát.:
A vörös hagymákat tisztítás után felszeltem.
2-3 evőkanálnyi olajat felhevítettem egy serpenyőben, rádobtam a csiliket, babérlevelet, köménymagot hogy az ízek, aromák jobban kioldódjanak. Rátettem a felkockázott szalonnát, és a szalonna bürkét. Ezek után következett a hagyma, amivel pirítottam, végül a káposzta. Kicsit sóztam, borsoztam, természetesen ízlelve, jól elkevertem, lefedve 30 percet pároltam.
A combokat kivéve a sütőből, kiszedtem őket a jénaiból, de zsírját benne hagytam. Erre a zsiradékra rátettem a párolt káposztát és összekevertem vele. Visszahelyeztem a combokat, és visszatettem a sütőbe és 30 perc alatt szintén 180 C°-n, pirosra sütöttem.Friss kenyérrel együtt ajánlom, de burgonyapüré mellé tálalva is isteni!

Trükkök, tippek, praktikák:


Szépen fogy a kovászos káposztám, a leve isteni, a káposzta pedig húsok mellé, vagy uzsonnára tökéletes savanyúságként. Megmentettem egy kilónyit, hogy elkészítsem páromnak ezt a kiadós, laktató ételt, ezzel várom haza a munkából.

Pikáns csirkecombok, kovászos káposzta ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zúza pörkölt tarhonyával
Zúza pörkölt tarhonyával

A zúzát megmossuk alaposan tisztítsuk meg majd szeleteljük fel. A hagymát kockára vágjuk zsíron dinszteljük meg,rárakom a piros paprikát nagyon kicsit pirítom a paprikát nehogy ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Töltött csirke
Csirke - Töltött csirke

1. A feldarabolt gombát az apróra vágott petrezselyemmel a zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a csirke bőre alá töltjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hamburger
Hamburger

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dinsztelt csirkemáj
Dinsztelt csirkemáj

Olajon dinszteljük a hagymát,ne sajnáljuk belőle. Jó szaftja lesz a májnak.Kicsit sütjük és beletesszük a májat is. Fűszerezzük,paradicsom levet is hozzáöntjük. Annyi vizet öntün...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk