- kb. 800 g csirkemell
- 300 g gomba
- só
- bors
- 2 teáskanál keményítő
- olaj
- 4 teáskanál mustár
- kb. 10 db közepes csemegeuborka
- 4 kanál tejföl
◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk még teljesen összezsugorodnak.
◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a keményítőt hozzáadva összekeverjük.
◾️Az uborkákat vékony csíkokra vágjuk.
◾️A csirkét hozzáadjuk a gombához, ha szükséges még sózzuk és borsozzuk majd az olajat hozzáadva picit pirítjuk a húst is.
◾️Ezután mehet hozzá a mustár is valamint kb. fél dl víz és az uborka.
◾️Kb. 30 percet pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejfölt és összerottyantjuk vele a húst.
Köretként petrezselymes rizst, párolt rizst készíthetünk hozzá.
A húst a hagymával,fokhagymával,és a borssal 2 liter enyhén sós vízben fedő alatt,lassú tűzön fél óráig főzzük.Hozzáadjuk a felaprózott zöldséget,és az egészet puhára főzzük.Kiemel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesSzép, házi csirkecombokat vettem, mivel nekünk most nincs saját pipink...az ízület találkozásánál meglazítottam a bőrt, hogy alá lehessen nyúlni, és kívül-belül besóztam.Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük. Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű