- kb. 800 g csirkemell
- 300 g gomba
- só
- bors
- 2 teáskanál keményítő
- olaj
- 4 teáskanál mustár
- kb. 10 db közepes csemegeuborka
- 4 kanál tejföl
◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk, még teljesen összezsugorodnak.
◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a keményítőt hozzáadva összekeverjük.
◾️Az uborkákat vékony csíkokra vágjuk.
◾️A csirkét hozzáadjuk a gombához, ha szükséges még sózzuk és borsozzuk majd az olajat hozzáadva picit pirítjuk a húst is.
◾️Ezután mehet hozzá a mustár is valamint kb. fél dl víz és az uborka.
◾️Kb. 30 percet pároljuk.
◾️Végül hozzáadjuk a tejfölt és összerottyantjuk vele a húst.
Köretként petrezselymes rizst, párolt rizst készíthetünk hozzá.
A csirkecombokat kézzel megtöltjük a az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megfűszerezzük. 2. Egyesével beletekerjük a szalonnába, összetűzzük, majd közepes lángon pirosra sütjük. 3. Szalma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük és a paprikával, paradicsommal és újhagymával együtt szeletekre vágjuk. Elkészítés: A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű