60 dkg csirke (bármilyen része lehet)
30 dkg mexikói zöldségkeverék
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
1 tk. kurkuma (aki nem szereti, elhagyhatja nyugodtan, de szép színt ad a ragunak)
1 kk. őrölt bors (én szineset használok, több íz van benne)
ételízesítő ízlés szerint
A csirkerészeket megmossuk, ha kell daraboljuk és félre tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk és olajon szép aranybarnára pirítjuk. Rátesszük a húsdarabokat, és alaposan átforgatjuk rajta, hogy mindenhol egy fehér kéreg képződjön. Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és a kurkumával. Felöntjük kevés vízzel, hogy le ne süljön, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem jó a hús, akkor rászórjuk a zöldségkeveréket adunk még hozzá vizet, és hagyjuk azt is ízlésünknek megfelelően puhulni. Van aki ressen szereti, van aki teljesen puhára főzi. Bevallom, én szeretem, ha érzem a zöldséget amikor ráharapok. Közben a tejszínt egy tálba öntjük, merünk hozzá a szaftból, alaposan elkeverjük, majd az egészet a zöldséges csirkére öntjük. Pár percet adjunk neki, hogy a tejszín besűrűsíthesse. Kóstoljuk meg, most lehet még pótolni a sót vagy a borsot rajta. Közben kifőzzük a szokásos módon lobogó sós-olajos vízben a tésztát, leszűrjük, és már lehet is tálalni.
A csirkemellfilét kisebb kockára vágjuk. Sózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemellre öntjük. Hűtőszekrénybe téve 1-2 órán keresztül, néha átforgatva hagyjuk pácolódni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Elkészítés: A combokat és a mellet megmostam, bőrét bevagdostam, majd sóztam, és kevés olajon mindkét oldalát átsütöttem. • A megmaradt kacsazsíros olajat egy hőálló tálba tette...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes