60 dkg csirke (bármilyen része lehet)
30 dkg mexikói zöldségkeverék
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
1 tk. kurkuma (aki nem szereti, elhagyhatja nyugodtan, de szép színt ad a ragunak)
1 kk. őrölt bors (én szineset használok, több íz van benne)
ételízesítő ízlés szerint
A csirkerészeket megmossuk, ha kell daraboljuk és félre tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk és olajon szép aranybarnára pirítjuk. Rátesszük a húsdarabokat, és alaposan átforgatjuk rajta, hogy mindenhol egy fehér kéreg képződjön. Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és a kurkumával. Felöntjük kevés vízzel, hogy le ne süljön, és fedő alatt pároljuk. Amikor már majdnem jó a hús, akkor rászórjuk a zöldségkeveréket adunk még hozzá vizet, és hagyjuk azt is ízlésünknek megfelelően puhulni. Van aki ressen szereti, van aki teljesen puhára főzi. Bevallom, én szeretem, ha érzem a zöldséget amikor ráharapok. Közben a tejszínt egy tálba öntjük, merünk hozzá a szaftból, alaposan elkeverjük, majd az egészet a zöldséges csirkére öntjük. Pár percet adjunk neki, hogy a tejszín besűrűsíthesse. Kóstoljuk meg, most lehet még pótolni a sót vagy a borsot rajta. Közben kifőzzük a szokásos módon lobogó sós-olajos vízben a tésztát, leszűrjük, és már lehet is tálalni.
A hagymát fél karikákra vágtam és 10 dkg vajon pároltam, rádobtam a májakat, rózsa színig pirítottam, tettem rá majoránna, bors és só ... ekkor egy botmixerrel elkezdem pürésíteni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA szószhoz az olvasztott vajat a chiliszószt és a barbecue szószt alaposan összekeverjük és félretesszük. A szárnyakat egy tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű