A húshoz
8 szelet csirkemell filé
8 csipet só
8 csipet fehérbors (őrölt)
16 csipet fokhagymapor
16 csipet köménymag (őrölt)
6 evőkanál olívaolaj
200 g sajt - camembert
A tálaláshoz
8 evőkanál áfonyalekvár
A csirkemell szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Olíva olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A húst sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd rátesszük a camembert szeleteket.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük és pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot. Nem érdemes túl sokáig a sütőben hagyni, mert gyorsan lefolyik róla a sajt. Csak épphogy meg kell olvadnia. Ha véletlenül mégis lefolyna, a sütés végén egy kanállal vissza tudjuk tenni a húsra.
Tálaláskor párolt rizst, és gyümölcsdarabos áfonya lekvárt kínálhatunk a camemberttel sült csirkemellhez.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA konyhakész kacsát durva szemű sóval dörzsöld be kívül-belül. A belsejét pluszban majorannával is és tegyél bele egy nagy almát. Lehetőség szerint római tálban, pici vizet aláönt...
Elkészítési idő: 40 +3 óra sütés Nehézség: KözepesA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kev...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű