menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell sajtmártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 25 dkg spagetti tészta
- 1 doboz kukoricakonzerv
- kevés étolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- házi ételízesítő
- 10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére

A sajtmártás hozzávalói:
- 4 dkg margarin
- 4 csapott evőkanál liszt
- 6 dl tej
- őrölt szerecsendió
- konyhasó
- 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakonzervet, és pár percig még együtt pároljuk. Olajos, sós vízben kifőzzük a spagettitésztát, és leszűrjük. 4 dkg margarint felolvasztunk, beleteszünk 4 csapott evőkanál lisztet, és pár percig lassú tűzön kevergetjük. Felöntjük 6 dl tejjel, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot. Ezt a sajtmártást ráöntjük a kukoricás húsra, és összekeverjük. Egy kb. 35*27 cm-es tepsi alján elsimítjuk a spagettit, a sajtmártásos húst rákanalazzuk, hogy mindenütt befedje, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és sütőben ráolvasztjuk.

Csirkemell sajtmártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Gyros
Gyros

Marinád Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük. Gyros A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen m...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Gyros
Csirkecomb - Gyros

1. A csirkecombfilét vékony csíkokra vágom. 2. A páchoz a hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd beleforgatom a húst. 3. Fóliával lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: XXX
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Csirkesaslik
Csirkesaslik

◾️A húst felkockázzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és fűszerezzük. ◾️A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymát és a paradicsomot nagyobb gerezdekre vágjuk. ◾️A go...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk