Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 25 dkg spagetti tészta
- 1 doboz kukoricakonzerv
- kevés étolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- házi ételízesítő
- 10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
A sajtmártás hozzávalói:
- 4 dkg margarin
- 4 csapott evőkanál liszt
- 6 dl tej
- őrölt szerecsendió
- konyhasó
- 10 dkg reszelt trappista sajt
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakonzervet, és pár percig még együtt pároljuk. Olajos, sós vízben kifőzzük a spagettitésztát, és leszűrjük. 4 dkg margarint felolvasztunk, beleteszünk 4 csapott evőkanál lisztet, és pár percig lassú tűzön kevergetjük. Felöntjük 6 dl tejjel, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot. Ezt a sajtmártást ráöntjük a kukoricás húsra, és összekeverjük. Egy kb. 35*27 cm-es tepsi alján elsimítjuk a spagettit, a sajtmártásos húst rákanalazzuk, hogy mindenütt befedje, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és sütőben ráolvasztjuk.
1.A csirke melett megmossuk vékony szeletekre vágjuk ,kiglofoljuk besózzuk.A tojást felverjük és bele reszeljük a sajtot alaposan elkeverjük. 2.Először lisztben majd tojásban vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd felkockázzuk. Forró olajban pirosra sütjük. Ha megsült, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a felesleges olajat. A hagymát, és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű