1 kg csirkemell
10-15 dkg csirkemellsonka
20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappista)
1 csokor snidling
20 dkg vékonyra szeletelt szalonna, multis és helytelen néven bacon
8 db tojás
1 db pritamin paprika.
A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük a szeletelt húsos szalonnával.
A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük.
Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba, körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi a sima hagyma is ) ismét hús, sonka, sajt.
Az utolsó sor sajt kell, hogy legyen, de bármivel variálhatóak az összetevők.
A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 250 fokon 1 – 1 1/2 óra alatt süssük meg.
Ha nincs valamelyik hozzávaló, akkor ízlésünk szerint helyettesíthető. A sajt és a tojás lényeges, mert összefogja ezt a különleges étket.
Nagyon laktató, kiadós és finom.
A csirkecombokat tisztítás után, bőrösen, beletesszük egy tálba. Hozzátesszük a hagymák kivételével az összetevőket, és összekeverjük, állni hagyjuk 1 órát. Az idő leteltével egy...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA kakast alaposan megtisztítjuk, szétbontjuk, a mellet csonttal együtt 4 részbe vágjuk, a combokat félbevágjuk. Sózzuk, frissen őrölt borssal bedörzsöljük. A sonka- vagy salottaha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszzsíron elkezdjük pirítani a felvágott csirkemellfilét. Miközben pirul, hintsd meg fahéjjal és ne felejtsd el sózni sem! Mikor a hús kifehéredett, hozzáöntöd a reszelt almát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű