2 ek olaj
2,5 ek méz
2,5 ek szója szósz
1/4 kk bors
4 csirkemell
1 gerezd fokhagyma.
A hozzávalókat egy edénybe készítjük a hús kivételével. Sót nem adunk hozzá.
Alaposan összekeverjük, amíg homogén eleggyé válik.
A csirkemellet feldaraboljuk , és beleöntjük az olajos masszába. Jó, ha előző este készítjük, és benne áll a hús másnapig. (hűtőben)
Nyársra (hurkapálcákra) húzzuk a csirkedarabokat.
Frektessük az elkészült nyársakat egy lapos edénybe, és adjuk hozzá a pác maradékának egy részét.Kezdjük sütni, de nem szabad túlsütni. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Közben hozzá adjuk a maradék pácot.
A sütőt 200°-ra előmelegítjük. csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük. fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A combok felületét egyenletesen elosztva be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük. A rozmaring levélből apróra vágunk egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A hagymát nagyon finomra vágjuk. --A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk. Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig keverget...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű