♥ TÉSZTA:
20 dkg burgonya
40 dkg liszt
2 db tojás
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál só
1,5-2 dl tej
4 dl olaj a sütéshez
♥ TÖLTELÉK:
1 evőkanál olívaolaj
fél fej vöröshagyma
10 dkg fehér káposzta
10 dkg csirke felsőcombfilé
só, őrölt fehér bors
2 főtt tojás
1 púpozott evőkanál mustár
♥ CÉKLASALÁTA:
4 db közepes méretű, főtt vagy sült cékla
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg tejföl
10 dkg majonéz
só, őrölt fekete bors
A tésztához a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A felesleges vizet leszűrjük a kész burgonyáról, és krumplinyomóval még melegen összetörjük.
A langyosra hűlt burgonyát elkeverjük a liszttel, az elhabart tojásokkal, az instant élesztővel és a sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, amíg rugalmas, de kissé ragacsos állagú tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben, a felhevített olajon összesütjük a megtisztított, felaprított hagymát, káposztát és a kis kockákra vágott csirkét. Közben sózzuk, borsozzuk.
Mikor a töltelék kihűlt, hozzákeverjük a villával összetört főtt tojásokat és a mustárt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és 3 mm vékonyra nyújtjuk. Késsel 8 darab téglalapra vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket helyezünk. A rövidebb oldalakat felhajtjuk, majd hosszabbik oldaluktól kezdve hengeresen feltekerjük a tésztát. Bő, közepesen forró olajban kisütjük a pirogokat, majd papírtörlőre téve pihentetjük.
A salátához a főtt céklát meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, kevés sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a céklát és a hagymákat. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A pirogok mellé tálaljuk a salátát.
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint...
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edénybe t...
Elkészítési idő:A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...
Elkészítési idő: