Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkés pirog céklasalátával


Írta:

Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
20 dkg burgonya
40 dkg liszt
2 db tojás
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál só
1,5-2 dl tej
4 dl olaj a sütéshez
♥ TÖLTELÉK:
1 evőkanál olívaolaj
fél fej vöröshagyma
10 dkg fehér káposzta
10 dkg csirke felsőcombfilé
só, őrölt fehér bors
2 főtt tojás
1 púpozott evőkanál mustár
♥ CÉKLASALÁTA:
4 db közepes méretű, főtt vagy sült cékla
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg tejföl
10 dkg majonéz
só, őrölt fekete bors

Elkészítés:


A tésztához a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A felesleges vizet leszűrjük a kész burgonyáról, és krumplinyomóval még melegen összetörjük.
A langyosra hűlt burgonyát elkeverjük a liszttel, az elhabart tojásokkal, az instant élesztővel és a sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, amíg rugalmas, de kissé ragacsos állagú tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben, a felhevített olajon összesütjük a megtisztított, felaprított hagymát, káposztát és a kis kockákra vágott csirkét. Közben sózzuk, borsozzuk.
Mikor a töltelék kihűlt, hozzákeverjük a villával összetört főtt tojásokat és a mustárt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és 3 mm vékonyra nyújtjuk. Késsel 8 darab téglalapra vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket helyezünk. A rövidebb oldalakat felhajtjuk, majd hosszabbik oldaluktól kezdve hengeresen feltekerjük a tésztát. Bő, közepesen forró olajban kisütjük a pirogokat, majd papírtörlőre téve pihentetjük.
A salátához a főtt céklát meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, kevés sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a céklát és a hagymákat. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A pirogok mellé tálaljuk a salátát.

Csirkés pirog céklasalátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Szezámmagos csirke
Szezámmagos csirke

A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor), és a vízzel felöntve sűrű masszát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirke - Tűzdelt csirke
Csirke - Tűzdelt csirke

1. A megmosott csirkét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, különösen a mellét. 2. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával megszórjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Csirkemell őzgerinc formában
Csirkemell - Csirkemell őzgerinc formában

1. Először masszát keverünk a következőkből: 3 evőkanál tejföl, tojások, liszt, só, bors, petrezselyem és 10 dkg reszelt sajt. 2. Ezután apróra vágjuk a húst és a masszához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ani
Csőben sült csirkemell recept
Csőben sült csirkemell recept

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk