Családireceptkönyv.hu

Csirkés pirog céklasalátával


Írta:

Adag: 8 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
20 dkg burgonya
40 dkg liszt
2 db tojás
1 csomag instant élesztő
1 teáskanál só
1,5-2 dl tej
4 dl olaj a sütéshez
♥ TÖLTELÉK:
1 evőkanál olívaolaj
fél fej vöröshagyma
10 dkg fehér káposzta
10 dkg csirke felsőcombfilé
só, őrölt fehér bors
2 főtt tojás
1 púpozott evőkanál mustár
♥ CÉKLASALÁTA:
4 db közepes méretű, főtt vagy sült cékla
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg tejföl
10 dkg majonéz
só, őrölt fekete bors

Elkészítés:


A tésztához a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A felesleges vizet leszűrjük a kész burgonyáról, és krumplinyomóval még melegen összetörjük.
A langyosra hűlt burgonyát elkeverjük a liszttel, az elhabart tojásokkal, az instant élesztővel és a sóval. Fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, amíg rugalmas, de kissé ragacsos állagú tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben, a felhevített olajon összesütjük a megtisztított, felaprított hagymát, káposztát és a kis kockákra vágott csirkét. Közben sózzuk, borsozzuk.
Mikor a töltelék kihűlt, hozzákeverjük a villával összetört főtt tojásokat és a mustárt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és 3 mm vékonyra nyújtjuk. Késsel 8 darab téglalapra vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket helyezünk. A rövidebb oldalakat felhajtjuk, majd hosszabbik oldaluktól kezdve hengeresen feltekerjük a tésztát. Bő, közepesen forró olajban kisütjük a pirogokat, majd papírtörlőre téve pihentetjük.
A salátához a főtt céklát meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, kevés sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a céklát és a hagymákat. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A pirogok mellé tálaljuk a salátát.

Csirkés pirog céklasalátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csípős-mázas csirkeszárnyak
Csípős-mázas csirkeszárnyak

A kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket. Míg a húso...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi kedvence cornflakes csirke
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Évi kedvence cornflakes csirke

A szárnyat, csirkemellet, elkészítjük ráöntjük a masszát pihentetjük akár este és másnap használjuk Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, 1. Alaposan összekeverjük a hozzá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirke kebab
Csirke kebab

Aprítsuk fel nagyobb darabokra a hagymát, paprikát és adjuk hozzá a chili paprikát. Keverjük össze a fokhagymát, citromlevet, cayenne borsot, a köményt és adjuk hozzá a zöldségekh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Óvári szelet
Óvári szelet

A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk