Csirkemell
Gomba
Zöldbab
Tejföl
Hagyma
Só, bors
Hagymát megdinsztelem, közben hozzáadom a babot.
Hozzáadom a gombát, sózom, nagy lángon hagyom, hogy elfőjjön a leve.
Csirkemellkockákat beledobom, pár perc alatt kifegérednek.
Ekkor hozzáadom a pirospaprikát, borsot.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
20-30 percig főzöm, amíg elfövi a levét.
Aztán behabarom tejfölös liszttel (nem volt lisztem, csak tejfölt (az olasz fajtát) raktam hozzá, úgy is jó lett)
Rizzsel vagy tésztával tálalom
Szeleteljük fel a csirkemellet megfelelő darabokra, a burgonyát pedig hasábokra. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg olajban. Melegítsük be a sütőt 180 fokra. Tegyük egy sütőf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe kavarjuk a fűszereket. A tojást a tejbe keverjük és felverjük. A húsokat először tojásba, majd a fűszeres lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük. Arra figyeljünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Egy lábasban vajon hirtelen elősütjük a húsokat, legyen egy kis színe. Visszatesszük a lábasba mindet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Mi "fehéren" szeretjük, de ilyenkor a tűzről félrehúzva tehetünk rá pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott csirke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű