Csirkemell
Gomba
Zöldbab
Tejföl
Hagyma
Só, bors
Hagymát megdinsztelem, közben hozzáadom a babot.
Hozzáadom a gombát, sózom, nagy lángon hagyom, hogy elfőjjön a leve.
Csirkemellkockákat beledobom, pár perc alatt kifegérednek.
Ekkor hozzáadom a pirospaprikát, borsot.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
20-30 percig főzöm, amíg elfövi a levét.
Aztán behabarom tejfölös liszttel (nem volt lisztem, csak tejfölt (az olasz fajtát) raktam hozzá, úgy is jó lett)
Rizzsel vagy tésztával tálalom
A krumplit meghámozom, 3/4 centis szeletekre vágom, a hagymát és a paprikát félbevágom, a paprikát kimagozom, és mindkettőt félcentis szeletekre vágom. A csirkemellet szeletekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk és apró kockára vágjuk a vöröshagymát. A gombát megmossuk és felszeleteljük (mehet bele a tönkje is). A csirkemelleket megtisztítjuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet trappista sajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, felv...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes