menu

Családireceptkönyv.hu

Serpenyős pulykamáj ropogós hagymával


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg vaj 4 db szeletelt hagyma, teáskanál finom kristálycukor, 4 szelet pulykamáj, egyenként kb. 11,5 dkg-osak, evőkanál liszt, 2 evőkanál olívaolaj, só és őrölt feketebors, a díszítéshez petrezselyem

Elkészítés:


Vastag sütőserpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a hagymaszeleteket, és jól keverjük össze. Tegyük rá a fedőt, és időnként kevergetve 10 percig süssük. Keverjük bele a cukrot és tegyük vissza a fedőt. Süssük a hagymát további 10 percig, vagy amíg megpuhul és aranyszínű lesz. Növeljük a hőmérsék¬letet, vegyük le a fedőt és nagy hőmérsékleten süssük a hagymát ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki a hagymát és csöpögtessük le a zsírt.
Eközben mossuk meg a pulykamájat hideg vízben, és konyhai papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Fűszerezzük a lisztet, szórjuk tányérra, és forgassuk meg benne a májat. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl sokáig a májat, mert megkeményedhet.
Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a májat és mindkét oldalán süssük 2 percig, vagy amíg kissé megpirul. Tegyük a májat előmelegített tányérra a ropogós hagymával. Díszítsük petrezselyemmel, és sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyanígy szűzpecsenyéből is elkészíthető 1 cm vastag szeletekből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Majorannás mustáros csirkemáj
Majorannás mustáros csirkemáj

A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vegyes grilltál friss salátával
Vegyes grilltál friss salátával

A pácokhoz a hozzávalókat ízlés szerint összekeverjük, a húsokat fele-fele arányban beletesszük, majd 2-3 órát a hűtőben érleljük. A zöldségeket felszeleteljük, ugyancsak bepácolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos kínai csirke
Szezámmagos kínai csirke

A "bunda" hozzávalóit egy tálba sűrű masszává keverem. Az állaga kicsit a palacsinta tésztához kell, hogy hasonlítson, csak jóval lisztesebb. A csirkemellet felkockázom, picit sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat
A rántott hús készítés fortélyai (Sok év tapasztalat

A csirkemelleket felszeleteljük, átmossuk és két folpack között kiklopfoljuk, hogy a hús rostjai fellazuljanak. Esetleg nagyon enyhén a húsokat klopfolás után meg lehet sózni, ha v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk