25 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 közepes db burgonya
15 dkg zöldborsó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika
Előkészítjük a hozzávalókat. Kockára vágjuk a csirkemellet és a szalonnát, apróra vágjuk a hagymát, megpucoljuk a krumplit, és azt is kockára vágjuk. Aztán kezdődhet a főzés.
A szalonnát kevés zsiradékon picit megpirítjuk, majd hozzátesszük a hagymát, és addig sütjük, míg üvegesre nem pirul. Aztán rádobjuk a csirkemellet, a borsot és a sót, és fehéredésig sütjük. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna sós lehet.) Jöhet rá a fűszerpaprika, összekeverjük a csirkével, és felöntjük vízzel.
Míg a "pörköltünk" fő, a burgonyát feltesszük főni sós vízben (szerintem finomabb, ha sütés előtt megfőzzük, de elhagyható, és nyersen is jó). Megfőzzük a borsót is egy kis sós vízben. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és kicsit félretesszük.
Mikor már a pörköltnek nem kell sok idő (kb. 10 perc), hozzátesszük a borsót, és készre főzzük a csirkével. Kisütjük a krumplit, tányérra szedjük, a tetejére rátesszük a húst, és kész is.
1. A csirkemellet besózzuk. 2. Egy jénai tálat kimargarinozunk. 3. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprika karikák, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézCombokról a bőrt lehúzzuk ( olajon kicsit megpirítjuk, hogy legyen színe. - A vöröshagymát (kockákra vágva), a fokhagymát (fokhagymanyomóval "pépesítve") hozzáadjuk, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük, mikor feldobja a levét hozzáadjuk a zöldbabot is és belekeverjük a zúzott fokhagymát, lestyán levelet, fűszerezzük. Egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű