1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát.
Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
A csirkecombokat megtisztítjuk, szárazra töröljük, és besózzuk. Egy teflon serpenyőben 10 percig pároljuk olívaolajon, kevés fehérborssal megszórva. Közben a megmosott, szárazra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűCsirkemellet apróra kockáztam, sóval, borssal és fokhagymával összedaráltattam robotgéppel. Akkor jó, ha egynemű massza lesz az egész. Utána 4 réteg alufóliába csomagoltam, mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd befűszerezve állni hagyjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, majd rádobjuk a felaprított sárgarépát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A csirkecombokat alaposan sózzuk-borsozzuk meg. Egy mély edénybe kevés olajon pirítsuk körbe a combokat. Ha ezzel megvagyunk egy tálra tegyük át. A nem túl finomra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű