• burgonya
• chili
• só
• bors
• 2 db csirkemell
• kömény
• olaj
• fokhagyma
• vöröshagyma
• zöldpaparika
• sajt
• tojás
• zsemlemorzsa
• répa
• uborka
• 2 db tejföl
• citrom
A krumplit megfőzzük és összetörjük.
A húst serpenyőben a sajttal együtt megsütjük. (Sütés után kerül a gombócba.)
A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük, köményezzük.
Olajon megpároljuk a hagymákat, a paprikát összekeverjük a hússal.
A krumpliból gombócokat csinálunk és megtöltjük hússal, majd tojásba, prézlibe forgatjuk és kisütjük.
A tzatziki elkészítéséhez lereszeljük az uborkát, répát, tejföllel összekeverjük, fokhagymát, citromot adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.
A csirkemellfilét csíkozd vagy kockázd fel, és rakd felforrósított olajba. Ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. A megmaradt zsiradékon párold puhára a megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat). Pici vizet öntünk rá, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük. Közben előkészítjük a csirkét. Mossuk meg a csirke darabokat, ha esetleg maradt rajtuk némi-nemű szőr, vagy tok,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes