• burgonya
• chili
• só
• bors
• 2 db csirkemell
• kömény
• olaj
• fokhagyma
• vöröshagyma
• zöldpaparika
• sajt
• tojás
• zsemlemorzsa
• répa
• uborka
• 2 db tejföl
• citrom
A krumplit megfőzzük és összetörjük.
A húst serpenyőben a sajttal együtt megsütjük. (Sütés után kerül a gombócba.)
A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük, köményezzük.
Olajon megpároljuk a hagymákat, a paprikát összekeverjük a hússal.
A krumpliból gombócokat csinálunk és megtöltjük hússal, majd tojásba, prézlibe forgatjuk és kisütjük.
A tzatziki elkészítéséhez lereszeljük az uborkát, répát, tejföllel összekeverjük, fokhagymát, citromot adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű