Családireceptkönyv.hu

Töltött pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg felszúrt pulykamell
- 20 dkg darált csirkemell
- 3 db zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csomag mini mozzarella
- 1 csokor metélőhagyma
- 0,5 l tej
- olaj, só, bors, ízesítő
- fokhagyma
- 2 db tojás

Elkészítés:


A megmosott pulykamellet beáztatjuk fokhagymás tejbe. Amíg ázik elkészítjük a tölteléket. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, a 2 db tojást befűszerezzük, majd az apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a mozzarellát is belekeverjük. Kivesszük a tejből a pulykát, lecsöpögtetjük. Kívül- belül sózzuk, majd egy kanállal betöltjük. Fogpiszkálóval lezárjuk a végét. Tepsibe rakjuk, leöntjük olajjal, befedjük alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve mindkét oldalát megpirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos csirkeszárny *
Citromos csirkeszárny *

A csirkeszárnyakat besózzuk, majd bepácoljuk. Sütőzacskóba helyezzük, majd a sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a felaprított citromfűvel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres csirkemmel vajon sütve
Fűszeres csirkemmel vajon sütve

A csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirkemell
Tepsis csirkemell

A hússzeleteket besózzuk, vajas tálba tesszük. Karikára vágott hagymát teszünk rá. 2 ek lisztet összekeverünk sóval, borssal, pirospaprikával, és rászórjuk a húsra. Tejfölbe olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Betyár csirke
Csirke - Betyár csirke

1. A megtisztított csirkét locsoljuk meg narancslével, sózzuk, borsozzuk, és pihentessük fél órát. 2. Közben a megtisztított hagymát negyedeljük, a póréhagymát és az újhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk