Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg felszúrt pulykamell
- 20 dkg darált csirkemell
- 3 db zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csomag mini mozzarella
- 1 csokor metélőhagyma
- 0,5 l tej
- olaj, só, bors, ízesítő
- fokhagyma
- 2 db tojás

Elkészítés:


A megmosott pulykamellet beáztatjuk fokhagymás tejbe. Amíg ázik elkészítjük a tölteléket. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, a 2 db tojást befűszerezzük, majd az apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a mozzarellát is belekeverjük. Kivesszük a tejből a pulykát, lecsöpögtetjük. Kívül- belül sózzuk, majd egy kanállal betöltjük. Fogpiszkálóval lezárjuk a végét. Tepsibe rakjuk, leöntjük olajjal, befedjük alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve mindkét oldalát megpirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös csirke
Tejfölös csirke

A hagymát aránylag apróra felkockázom, és megdinsztelem egy kevés olajon. Ha már üveges, akkor megszórom pirospaprikával, és gyorsan felöntöm egy kevés vízzel, nehogy leégjen, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkefalatok corn flakes bundában
Csirkefalatok corn flakes bundában

A joghurtot öntsd egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, és jól keverd össze. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb darabokra, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Forgasd be...

Elkészítési idő: 15-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Bakonyi betyár csirke
Bakonyi betyár csirke

1.A megtisztított csirkét feldaraboljuk, enyhén sózzuk (vigyázat a szalonna is sós), borsozzuk. 2.Az apróra vágott szalonnát egy lábosban addig melegítjük, amíg egy kevés zsírt ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

1. A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba. 2. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk