- 1 kg felszúrt pulykamell
- 20 dkg darált csirkemell
- 3 db zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csomag mini mozzarella
- 1 csokor metélőhagyma
- 0,5 l tej
- olaj, só, bors, ízesítő
- fokhagyma
- 2 db tojás
A megmosott pulykamellet beáztatjuk fokhagymás tejbe. Amíg ázik elkészítjük a tölteléket. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, a 2 db tojást befűszerezzük, majd az apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a mozzarellát is belekeverjük. Kivesszük a tejből a pulykát, lecsöpögtetjük. Kívül- belül sózzuk, majd egy kanállal betöltjük. Fogpiszkálóval lezárjuk a végét. Tepsibe rakjuk, leöntjük olajjal, befedjük alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve mindkét oldalát megpirítjuk.
1. A felcsíkozott csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Jól összeforgatjuk. 2. Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük a húst, és erős tűzön pirítjuk, amíg levet enged. 3. Eközben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megsózzuk őket. A tejszínt elkeverjük 15 dkg reszelt sajttal. Egy hőálló edény aljára teszünk a sajttal elkevert tejszínből, rátesszük a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűSerpenyőben 2 ek. olajon a húst megpirítani, kivenni és félretenni. Takarékon a hagymát aranybarnára sütni. Vissza rá a hús+ borral összekevert mustár, bor. Így felforralni és be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű