80 dkg csirkehús (csirkecomb, csirkemell, stb.)
50 dkg savanyú káposzta
20 dkg rizs (előfőzött)
15 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors,egész köménymag
tejföl
A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, a befűszerezett csirkedarabokat előpirítom a szalonnazsíron, majd az apróra vágott hagymát is.
A káposztát átöblítem és összekeverem a rizzsel, szalonnával, hagymával. fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal fűszerezem. Az egészet szétterítem tepsibe, vagy jénaiba és ráfektetem a csirkedarabokat, egy kevés vizet aláöntök és lefedem alufóliával, 200 fokon párolom. 20 perc elteltével leveszem a fóliát és még visszatéve a sütőbe piros-ropogósra sütöm. Tejföllel tálalom.
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágom, vajon fehérre pirítom, megszórom őrölt borssal, delikáttal, megpárolom. Megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel, babérlevelet teszek bele, átforralom. Rizzs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű