Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkedarabok savanyúkáposztás-rizses ágyon


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




80 dkg csirkehús (csirkecomb, csirkemell, stb.)
50 dkg savanyú káposzta
20 dkg rizs (előfőzött)
15 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors,egész köménymag
tejföl

Elkészítés:


A szalonnát kockára vágom és kisütöm a zsírját, a befűszerezett csirkedarabokat előpirítom a szalonnazsíron, majd az apróra vágott hagymát is.
A káposztát átöblítem és összekeverem a rizzsel, szalonnával, hagymával. fokhagymával, sóval, borssal, köménymaggal fűszerezem. Az egészet szétterítem tepsibe, vagy jénaiba és ráfektetem a csirkedarabokat, egy kevés vizet aláöntök és lefedem alufóliával, 200 fokon párolom. 20 perc elteltével leveszem a fóliát és még visszatéve a sütőbe piros-ropogósra sütöm. Tejföllel tálalom.

Csirkedarabok savanyúkáposztás-rizses ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell

A húst kockára vágom, vajon fehérre pirítom, megszórom őrölt borssal, delikáttal, megpárolom. Megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel, babérlevelet teszek bele, átforralom. Rizzs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes csirkemell parmezánnal
Tejszínes csirkemell parmezánnal

A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk