kb. 50 db-hoz)
70 dkg darált hús (pl. pulyka)
50 dkg cukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 buci gerezd fokhagyma kinyomva
25 dkg teljes kiőrlésű kenyérféle beáztatva és kinyomkodva
2-2 tk. só és őrölt bors
3 tojás
5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
olaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, 2 tepsi alját kiolajozzuk.
Homogén masszává (viszonylag lágy)gyúrjuk a húst és a cukkinit a fokhagymával, a kinyomkodott vizes kenyérrel és a tojással. Sózzuk, majd fűszerezzük a borssal.
Evőkanálnyi húspogácsákat formázunk. Cukkinis húst veszünk fel egy evőkanállal, kézzel picit meghintjük a zsemlemorzsával, és a morzsás felével behelyezzük a tepsibe, kicsit ellapogatjuk, és megszórjuk a felső oldalát is egy kis morzsával (tényleg kevéssel). Így járunk el a többi fasírt esetén is.
10 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és még 8 percig a másik oldalát is pirosra sütjük.
1. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a nagyobb darabokra vágott húst és fehéredésig pirítom. 2. Ekkor rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megtisztítjuk, elfelezzük, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. 2. Eközben egy lábosba fél liter vizet töltünk, beletesszük az erőleveskocká...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes