Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Tálalás ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok.
Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Most tésztát főztem ki hozzá, de nokedli, tarhonya, rizs stb is lehet.
Jó étvágyat kívánok.
A csirkemellet tisztítsd meg, vágd négy vagy hat darabba és sózd be. A zöldfűszereket vágd apróra – tetszés szerinti mennyiségben. Én 5 db babérlevelet és kb. egy-egy teáskanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom és kevés olíva olajon aranysárgára pirítom. Amikor a hús elkészült, hozzá adom a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felkarikázott...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 db fel csirkemellet soztam, borsoztam, 100 gr vajon megpiritottam minket oldalat majd miutan kivettem tettem ra 1 kanal mezet 1 kanal lisztet es 2 db citrom facsart levet, ezzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű