Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Tálalás ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok.
Csirkemájpörkölt:
1 kg. csirkemájat megtisztítok, levágom róla az esetleges, mócsingokat, majd alaposan megmosom és lecsöpögtetem.
2 közepes fej vöröshagymát megpucolok, megmosom, apró kockákra vágom.
Egy lábasba 2-3 ek. olajat öntök, beleteszem a felaprított hagymát, és lassú tűzön üvegesre sütöm.
1 ek. őrölt pirospaprikát teszek a hagymára, jól elkeverem, és már öntök is rá egy kis vizet. Nyáron 2 paradicsomot és 2 paprikát szoktam belefőzni (felaprítva vagy cikkekre vágva), télen pedig saját eltevésű lecsóból adok hozzá 5-6 kanállal. A nyers zöldségekkel 10-15 percig rotyogtatom, az eltett lecsóval elég 5 perc.
Ekkor teszem a lábasba a májat. Jól megkeverem, míg mindenhol színt kap, aztán felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt kis lángon főzöm kb. 20 percig. Ha már jónak látom a májat, akkor keverek hozzá 1 tk. sót (korábban nem szabad, hogy ne keményedjen meg a máj), ezzel még 1 percig főzöm, aztán elzárom a gázt. Most tésztát főztem ki hozzá, de nokedli, tarhonya, rizs stb is lehet.
Jó étvágyat kívánok.
A citromos csirke eleve egy különleges étel, de a köretekkel lehet még fokozni! A fetás sültpaprika-krémhez a paprikákat és az egész fej elfelezett fokhagymát a vágott felével lefe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítás és belezés után kívül-belül sózták, majorannával, borssal, pirospaprikával szórták meg, majd agyag masszával vonták be. Beledobták a parázsba, ahol néha-néha eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajttal, tejszínnel sütött csirkemell A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, m...
Elkészítési idő: 35.40 perc Nehézség: NehézMinden hozzávalót összekeverni, legalább fél órán át állni hagyni, hogy a hús magába szívjon mindent. Jénaiban mehet a sütőbe fedő alatt 15 percre, amíg levet ereszt, utána fedő né...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű