4 dbcsirkemell vagy csirkecomb
3 dbtojás
4 ev. kanáltejföl
4 ev. kanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
só és bors
snidling díszítéshez
petrezselyemzöld
olaj
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
A melleket hosszában beirdaljuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával alaposan bedörgöljük. A zsebek belsejét is! Meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk őrölt rozmaringg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk kis darabokra. Forgassuk össze az összes többi hozzávalóval. Tegyük bele egy sütőzacskóba, szorosan kössük bele, és állítsuk a zacskót egy választott sütőformába, pl....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesGyros hús pácolása A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A csirkemellet megmossuk. Majd félbe vágjuk kihajtjuk és kívül belül, sózzuk, borsozzuk, bekenjük bazsalikommal. Belül megkenjük paradicsomszósszal. Rátesszük a csirkemellsonkát,...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű