4 dbcsirkemell vagy csirkecomb
3 dbtojás
4 ev. kanáltejföl
4 ev. kanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
só és bors
snidling díszítéshez
petrezselyemzöld
olaj
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre. A húst sózzuk és borsozzuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
A meghámozott burgonyákat kb. 2×2 cm nagyságú kockákra, a paprikákat csíkokra és a cukkinit is 2 cm vastagságú kockákra vágjuk. A paradicsomot is felaprítjuk. Én ezt a fűszer keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFőzzük ki a rizst annak tasakján olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk el a pasztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű