1 nagy csirkemell
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi rozmaring
só, bors
A panírhoz:
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál kukoricapehely
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük. Ezt követően a húsokat kivesszük a tejből és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást felverjük és belemártjuk a csirkefalatokat, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és az apróra tördelt kukoricapelyhet is összekeverjük és ebbe is belemártjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük és 40 percen át sütjük 180 fokon, majd melegen tálaljuk.
A hagyományos rántott csirke helyett próbáld ki ezt a csodás receptet, a siker garantált!
1. A leveles tésztát kiengedjük. 2. A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon átsütjük. 3. A trappi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. Kiszedjük, mele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű