Családireceptkönyv.hu

Fűszeres csirkefalatkák, a sütőből!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 nagy csirkemell
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi rozmaring
só, bors

A panírhoz:

2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál kukoricapehely

Elkészítés:


A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük. Ezt követően a húsokat kivesszük a tejből és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást felverjük és belemártjuk a csirkefalatokat, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és az apróra tördelt kukoricapelyhet is összekeverjük és ebbe is belemártjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük és 40 percen át sütjük 180 fokon, majd melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hagyományos rántott csirke helyett próbáld ki ezt a csodás receptet, a siker garantált!

Fűszeres csirkefalatkák, a sütőből!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulykamell - Bébikukoricás pulykamell tekercs
Pulykamell - Bébikukoricás pulykamell tekercs

1. A leveles tésztát kiengedjük. 2. A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Sajttal-tejföllel sütött csirkemell
Csirkemell - Sajttal-tejföllel sütött csirkemell

1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon átsütjük. 3. A trappi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kacsapecsenye a la mami
Kacsapecsenye a la mami

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemáj almaágyon
Csirkemáj almaágyon

Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. Kiszedjük, mele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk