800 gramm csirke vagy pulykamell, esetleg csirkecomb, lehet vegyesen
6-8 szál sárgarépa
2 fehérrépa
2 vastagabb szelet zeller
2 kisebb vöröshagyma
só, bors, 4 db babérlevél
kevés ecet
kevés mustár
1 kiskanál eritrit
1 evőkanál bambuszrost liszt
fél pohár vegakrém vagy tejföl
1 kanál olíva olaj
Az olíva olajon a meghámozott és vastagabb szeletekre szelt zöldésgeket a fűszerekkel együtt kicsit megdinszteljük. A felszeletelt húst hozzátesszük majd annyi vízzel, hogy épp ellepje puhára főzzük. A húsokat kiszedjük, a babérlevelet kidobjuk és a zöldségeket összseturmixoljuk. A vegakrémbe belekeverjük a lisztet és kevés vizzel egyyneművé keverjük majd beleforraljuk a zöldségszószba. Visszatesszük a húst, mehet bele kevés ecet, mustár és a eritrit. Összeforraljuk és kész is. Én bamnuszrostliszes sós, mikrós "piskótával" tálaltam, amit egy kis petrezselyemzölddel ízesítettem.
A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA comb elkészítése A burgonyát és a répát megmossuk. A burgonyát egészben, a répát (pucolás nélkül) 5-8 centis darabokra vágva egy tepsibe szórjuk. A megtisztított vörö...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA májat tisztítsuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, amit felöntünk annyi tejjel, hogy ellepje. A póréhagymát vágjuk fel vékony karikára, és egy serpenyőben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakat megmosom, megtisztítom, enyhén megsózom, és egy kiolajozott tepsi alján elrendezem. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, és ráöntöm a húsra úgy, hogy mindenütt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes